12. konferenca slovenskih elektroenergetikov

Od ponedeljka, 25. maja do srede, 27. maja 2015 bo v Kongresnem centru Bernardin v Portorožu potekala že dvanajsta konferenca slovenskih elektroenergetikov, ki jo le-ti pripravijo vsake dve leti.

Organizator konference je Slovensko združenje elektroenergetikov CIGRÉ-CIRED, ki zastopa slovensko elektroenergetiko v dveh velikih mednarodnih združenjih CIGRÉ (Mednarodni svet za velike elektroenergetske sisteme) in CIRED (Mednarodni forum profesionalnih distributerjev električne energije) ter predstavlja največje nevladno (civilno) združenje elektroenergetikov v Sloveniji.


Predsednik Slovenskega združenja CIGRÉ in CIRED, mag. Krešimir Bakič je poudaril, da srečanje poleg strokovnega izpopolnjevanja, poglablja poznanstva in izmenjave informacij, kar je nujno za dobro sodelovanje in delovanje elektroenergetskega sistema.


Slovesno odprtje konference bo v ponedeljek, 25. maja 2015, ob 15. uri. Poleg pozdravnih nagovorov bo na programu vabljeno predavanje in podelitev priznanja za življenjsko delo ter dve plaketi CIGRÉ za izkazano dolgoletno odličnost v delu na področju elektroenergetike. Osrednji dogodek bo Omizje ob 17.30 uri, ki bo obravnavalo aktualno temo o Evropski energetski uniji, slovenski pripravljenosti in mehanizmih doseganja ciljev energetske unije. Po omizju bo novinarska konferenca. Pripravili so tri zanimive posebne delavnice – panele z udeležbo priznanih tujih strokovnjakov. Prva bo obravnavala velike evropske projekte – podmorske kablovode, druga energetske izzive Slovenije in tretja tehnološko problematiko novih tipov vodnikov za nadzemne vode. Na konferenci bodo prisotni razstavljavci. Dogodek je namenjen izmenjavi izkušenj in pridobivanju novih znanj najvidnejših strokovnjakov iz slovenske elektroenergetike.


Konferenca je organizirana po standardih mednarodne organizacije CIGRÉ oziroma evropskih kongresov distributerjev CIRED. Delo bo potekalo v 16 študijskih komitejih CIGRÉ in 6 študijskih komitejih CIRED. Na konferenco je bilo sprejeto 221 referatov, kar je pokazatelj odličnosti slovenske elektroenergetske stroke in pozitiven signal za našo prihodnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.