Uniview predstavil integriran sistem merjenja telesne temperature

Pandemija virusa COVID-19 je od podjetij in organizacij zahtevala nove ukrepe. Za namene zagotavljanja varnosti zaposlenih, strank in obiskovalcev je podjetje Uniview razvilo napreden sistem merjenja telesne temperature. Rešitev CW180 s pomočjo kamere in senzorja telesne temperature, ki meritev brezstično in zelo natančno opravi na zapestju, skrbi za hitro detekcijo ljudi s povišano temperaturo ter podjetjem in organizacijam omogoča zgodnje odkrivanje simptomov potencialno okuženih posameznikov.

Uniview CW180 je integriran sistem za merjenje telesne temperature na zapestju, pri čemer omogoča brezstično merjenje temperature ob visoki natančnosti, saj odstopanje meritve znaša največ +/-0,3 stopinje Celzija. Rešitev, ki je opremljena s kamero, mrežnim video snemalnikom ter zaslonom, omogoča avtomatsko opravljanje meritev temperature. Primerna je za uporabo v šolah, hotelih, trgovinah, poslovnih stavbah, bolnišnicah, zdravstvenih zavodih, državnih institucijah, na letališčih itd.

Ker gre za celovito rešitev, ta ne zahteva dodatnih montaž, le povezavo v informacijski sistem podjetja oziroma organizacije, če ta želi povezavo s prepoznavanjem obraza ali identifikacijskega dokumenta posameznika. Uniview CW180 omogoča avtomatsko merjenje telesne temperature, pri čemer zaslon predvaja video posnetek izvedbe meritve, ki je zelo enostavna. Posameznik pristopi k merilnemu sistemu (stopi na ustrezno talno oznako), pogleda v kamero in zapestje dvigne v višino merilnega senzorja (višina je nastavljiva). Dotik senzorja ni potreben, saj ta temperaturo lahko izmeri na razdalji do treh centimetrov. Prikaz rezultatov meritve se vrši v realnem času in prikaže skupaj s sliko obraza. V primeru neustrezne telesne temperature sistem sproži alarm in posamezniku predvaja sporočilo prek vgrajenega zvočnika in zaslona.

»V novi realnosti lahko pričakujemo več sistemov za zgodnje odkrivanje simptomov potencialno okuženih posameznikov. Rešitev Uniview CW180 je namenja hitremu odkrivanju posameznikov s povišano telesno temperaturo, priporočamo pa jo podjetjem in organizacijam, ki želijo hitro preveriti telesno temperaturo zaposlenih, obiskovalcev ali strank ter tako preprečiti nepotrebne okužbe na delovnem mestu oziroma v poslovnem objektu ali prostoru,« je povedal Rok Bajec, direktor podjetja Mobicom d.o.o., ki je uvoznik rešitev družbe Uniview za Slovenijo.

Sistem Uniview CW180 lahko deluje v režimu 24/7, pri čemer lahko v času, ko se ne izvajajo meritve, na zaslonu visoke ločljivosti prikazuje tudi druge vsebine – npr. oglase, druge napotke ali informacije. Snemalnik vestno shranjuje vse podatke meritev, skrbnik sistema pa ima na voljo tudi orodje za analizo. Kamera, opremljena s senzorjem polne visoke ločljivosti, prepozna obraz posameznika tudi v primeru, ko ima ta nameščeno masko.

evetera logo
info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekPrihodnost gradbeništva je v e4 hišah
Naslednji članekKaj se dogaja na nepremičninskem trgu?
evetera logo
info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.