Zimski vrt da bivanju povsem novo dimenzijo

Z zimskimi vrtovi lahko doma pričarate bivanje v prestižnem zimskem letovišču, poleti pa se skrijete pred močnim soncem in soparo. Zimski vrt ima tako lastnosti zunanjega kot notranjega prostora. Ščiti nas pred dežjem, vetrom, snegom, mrazom in soncem, zaradi česar je v njem prijetno vse leto. V notranje prostore vnaša obilo dnevne svetlobe, z njegovo postavitvijo pa dobimo dodatni bivanjski prostor.

Izbira in določitev oblike zimskega vrta zahteva prav poseben pristop, saj je vsak zimski vrt unikaten in popolnoma prilagojen vašemu domu in vašim bivalnim navadam. Vrt naj zato povezuje prostore, v katerih preživite največ časa. Tako boste izkoristili največ dnevne svetlobe in pridobili novo bivanjsko površino. Zimski vrt lahko nastane kot podaljšek dnevnega prostora na teraso ali balkon, z zasteklitvijo obstoječih površin ali kot samostojna postavitev v pravokotni ali polkrožni izvedbi.  Zato mora biti načrtovanje tovrstnih dopolnitev stanovanjskih objektov smiselno. Poleg prostora katermu bi dodali vrt, je potrebno razmisliti o uporabnosti, videzu, prilagoditvi arhitekturi in okolju ter energetski učinkovitosti z možnostmi zagotavljanja primerne vlage in prezračevanja.S pravilno postavljenim zimskim vrtom in pravilno izbiro zasteklitve ter senčenja in zračenja, lahko zmanjšate vaše stroške ogrevanja tudi do 30 odstotkov.

 

Med pomembnejše elemente zimskega vrta prav gotovo spada primerna prezračenost, ki je odvisna od lege in namena uporabe. Zaradi zdravsveno higienskega-minimuma je potrebno zagotoviti  primerno vlažnost zraka s primernim in zadostnim prezračevanjem. Za to je treba poskrbeti še posebej takrat, ko se zapira balkone, terase in vhode ter s tem bivalne prostore, ki so bili do sedaj prezračevani na prepih.

 

Izkušena ekipa strokovnjakov pri MCA inženiring – ZIMSKI VRTOVI, ki deluje na področju zunanjega stavbnega pohištva vam nudi brezplačen ogled na vašem objektu in svetovanje pri načrtovanju. Pri izvedbi pa stremi k temu, da vam zagotovi ustrezno kakovost in izvedbo v dogovorjenem roku.

Izkoristite njihovo brezplačno svetovanje, ki vključuje strokovno svetovanje, 3D izris in izvedbo izmer. Skupaj boste lahko tako izbrali za vas najboljšo rešitev.

mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Prejšnji članekPametni dom 2.0 – klimatska naprava Daikin
Naslednji članekYes pohištvo: Najboljši sedež bo vaš!
mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.