Zaradi obilnega sneženja in žledu na Gorenjskem motena oskrba z električno energijo

Obilno sneženje, ki je zajelo večji del Slovenije, je v soboto, 1. februarja 2014, na področju Gorenjske prehajalo v zmrznjen dež in sneg, ki se je oprijemal drevja, drogov in vodnikov, zaradi dodatne obremenitve pa je prihajalo do lomljenja vejevja in podiranja dreves, povesov vodnikov in celo zrušitve daljnovodov. Vse to je na omrežju Elektra Gorenjska povzročilo precej preglavic in trenutno je na Gorenjskem še vedno motena oskrba z električno energijo na več kot 190 transformatorskih postajah, kar pomeni da je približno 5000 odjemalcem motena oz. prekinjena oskrba z električno energijo.

Največ težav zaradi žleda in južnega snega je bilo na področju Poljanske doline, področju Krvavca, doline Kokre z Jezerskim, v vaseh pod Storžičem, v Tržiču proti Jelendolu, širšem območju Kranja (Nemilje, Besnica), okolici Jesenic in Radovljice (Kropa), prav tako na področju Bohinja proti Rudnem Polju in na Pokljuki.

Na terenu so vse razpoložljive ekipe in zunanji kooperanti, ki se po svojih najboljših močeh trudijo odpravljati napake na daljnovodnih povezavah. Ekipe bodo poskrbele, da bodo odjemalci v najkrajšem možnem času oskrbljeni z električno energijo, posledice snegoloma pa bodo odpravljali zagotovo še ves teden.

Zaradi izrednih razmer v tem trenutku še ne moremo podati informacije o ocenjeni škodi, saj se stanje iz ure v uro spreminja. 

Uporabnike električne energije prosimo za razumevanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.