Zakaj se odločiti za nakup električnega kolesa?

lutman

Vsi poznamo občutek svobode gibanja, ki nam ga kolesarjenje omogoča. Pa je kolesarjenje res vedno sproščeno in polno užitkov? Pogosto lahko opazujemo kolesarje, katerih drža in gibanje na kolesu je trdo in odrezano.

Sodoben stresni način življenja je nujno uravnotežiti z zdravim gibanjem in rekreacijo.  Kolesarjenje je eden od načinov kako aktivno preživljati prosti čas v naravi, skupni kolesarski izleti pa so hkrati tudi eno od najlepših družinskih doživetij.

Pomembno pa je ozavestiti zavedanje, da je ključnega pomena to, da v kolesarjenju sproščeno uživamo, ter da telesa ne preobremenimo in ga s tem še dodatno zakisamo.

Kar nekaj je prednosti, ki jih električna kolesa prinašajo in zagotovo je nekaj takih, ki lahko tudi vam izboljšajo kvaliteto življenja ter olajšajo vsakodnevna opravila.

Električna kolesa so tudi odlična »zelena« alternativa za prevoz v službo, po opravkih ali za obisk mestnih središč.

lutmanStarejšim ali osebam, ki niso ravno v najboljši kondiciji omogočajo premagovanje vzponov ali razdalj, ki jih brez pomoči elektrike drugače nebi bili sposobni premagati. Prav tako pa so e- kolesa odlična izbira tudi za tiste, ki jim zdravje ne dopušča večjih naporov.

Pred leti so bila električna kolesa načeloma težja in okorna, z uporabo boljših/lažjih materialov in napredkom v razvoju motorjev ter baterij, pa so se danes e-kolesa že precej približala povprečni teži klasičnega kolesa. Prav tako se je znatno povečal doseg oziroma avtonomija električnih koles, kar omogočajo baterije z vse večjimi kapacitetami, ki se vgrajujejo v nova kolesa.

Vzdrževanje je zelo podobno klasičnim kolesom, nekaj dodatnega vzdrževanja oziroma pozornosti je potrebno nameniti bateriji (predvsem poskrbeti za pravilno skladiščenje ob daljši neuporabi) in pogonu/motorju kolesa, vse ostale komponente so identične, kot na klasičnem kolesu, zato je tudi vzdrževanje enako zahtevno, kot pri klasičnem kolesu.

Tudi cene električnih koles so se od prve pojave na trgu pa do danes precej znižale, kar je veliko pripomoglo k temu, da so električna kolesa postala dostopnejša.

Zanimiva kategorija so tudi zložljiva e-kolesa ki uporabniku omogočajo enostaven transport v prtljažniku avtomobila, prav tako pa so zelo priljubljena med avtodomarji. Omogočajo odličen način prevoza iz kampov ali parkirišč za avtodome, do središča bližnjega mesta ali za ogled kakšne znamenitosti v bližini.

Naj električna kolesa vse pogosteje zamenjajo vaš avtomobil ter vas dodatno motivirajo k rekreiranju.

Za še več užitka v kolesarjenju!

Sponzorirana vsebina

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.