Zakaj izbrati betonske tlakovce?

tlakovci oblak

Dodana vrednost

Vzdržljivi betonski izdelki zagotavljajo enostavno in elegantno rešitev za izboljšanje kakovosti bivanja na prostem in dajejo dodano vrednost vaši okolici in nepremičnini.

Privlačnost

Betonski tlakovci so dobavljivi v neskončno kombinacijah (široka barvna paleta za vsak okus), oblikah, velikostih, teksturah in različnih načinih obdelave zgornje površine.

Trajnost

Tlakovci Capri MixBetonski tlakovci lahko služijo svojemu namenu več kot 30 let če so vgrajeni in vzdrževani pravilno. Ostale vrste zunanjih tlakov imajo krajšo življenjsko dobo. Vsi naši tlakovci so izdelani po dvoslojni metodi z zgornjim slojem iz silicijevega dioksida (čisti kremen), ki bistveno poveča obstojnost proti obrabi. Ker so tudi dodatno hidrofobirani, pa so obstojni na zmrzovanje ob prisotnosti soli in talil. Tlakovci so tudi primerni za zimsko pluženje snega.

Ekologija

Betonski tlakovci so zaradi dimenzioniranega prostora med tlakovci – fugami ekološka rešitev, saj omogočajo bogatenje podtalnice in s tem pozitivno vplivajo na EKO sistem, na zaloge in izhlapevanje pitne vode ter manjše segrevanje ozračja! Ne obremenjujejo čistilnih naprav in kanalizacije tako, kot ostale nepropustno tlakovane površine (beton, asfalt, tiskan beton, terrazzo …).

Vzdrževanje

tlakovci oblak

Betonski tlakovci so nezahtevni za vzdrževanje zato praktično ne povzročajo dodatnih vzdrževalnih stroškov.

V proizvodnem procesu so hidrofobirani do te mere, da je bistveno zmanjšana vpojnost tekočin, čistih in umazanih, zato se večina umazanije po naravni poti odstrani iz tlakovane površine, fizično pa jo odstranimo s pometanjem s klasično metlo – krtačo, strojem za pometanje ali z izpiranjem z vodo.

Vsled različnih vzrokov, npr. izdelava raznih vodov, inštalacij, jaškov …, je brez posebnih težav možen poseg v nosilni sloj s predhodno odstranitvijo tlakovane površine, kar pa je po končanih intervencijah težko opaziti.

Birokracija

Betonski tlakovci so zaradi enostavne vgradnje zelo priljubljeni in cenovno dostopni saj tudi pri večjih objektih in površinah gradbeno dovoljenje ni potrebno.

betonarna@oblak.si | 01 620 75 60 | Spletna stran

Že več kot 117 let vodilni proizvajalec tlakovcev.

Prejšnji članekNasveti za pravilno zlaganje drv
Naslednji članekObeta se 440 km novih kolesarskih poti
logo oblak
betonarna@oblak.si|01 620 75 60| Spletna stran

Že več kot 117 let vodilni proizvajalec tlakovcev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.