Zakaj dimnik?

Z izbiro pravega dimnika si zagotovite gospodarno in udobno bivanje v vseh situacijah

Z izbiro ogrevalnega sistema sprejmete pomembno in dolgoročno odločitev, ki mora biti dobro in skrbno premišljena, saj ne igra pomembne vloge samo investicija, temveč tudi obratovalni stroški. Predvsem pa je pomembna prilagodljivost na različne nepredvidljive vremenske in življenjske situacije. Ogrevanje in topla voda sta največji energetski element v gospodinjstvih in imata s tem tudi največji potencial prihranka, ob nepravilnem načrtovanju pa tudi stroškov in nepredvidenih težav.

Dimnik, ki omogoča izbiro stroškovno ugodnega goriva, je dobra naložba

Težko je predvideti, kako se bodo v prihodnosti spreminjale cene glavnih ogrevalnih energentov; električne energije, nafte, plina ali lesa. Zato je naložba v keramični dimnik, ki je primeren za vse nosilce energije, odločitev za neodvisnost. Svoboda pri izbiri v določenem trenutku najbolj ugodnih energentov, je tudi razlog, da dimnik poveča tržno vrednost vaše hiše.

 

Najbolj ekonomična oblika ogrevanja za vsak letni čas

Kadar so v prehodnem obdobju hladnejši samo deli dneva, ni smiselno ogrevati celotne hiše, temveč samo posamezne prostore. V teh primerih so kaminska peč, lončena ali druga peč ter zanje primeren keramični dimnik, zelo ekonomična in stroškovno učinkovita rešitev.

 

Ogrevanje tudi v primeru izpada električne energije

Vzrok za izpad ogrevanja ni nujno samo napaka na kotlu za ogrevanje. Že izpad električne energije ohromi celotno centralno ogrevanje. Posebej kritičen je izpad ogrevanja med koncem tedna ali prazniki, saj težko prikličemo strokovnjaka, ki bi priskočil na pomoč. V kolikor uporabljamo kamin in imamo primeren dimnik, je poskrbljeno za ogrevanje prostorov v naši hiši, in s tem tudi za naše in zdravje naše družine, tudi ob tako izjemnih situacijah kot je bil pred leti žled.

 

Dimniki Schiedel – dolgoročna in vzdržna rešitev za vse, tudi nepredvidljive, vremenske in življenjske situacije

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.