Vlaknocementna ravna kritina – naRAVNO pokrito

Eternit ravna kritina
Photo by ETERNIT

Strešna kritina mora zadostiti vsaj trem zelo pomembnim dejavnikom, kot so arhitektura objekta, podnebne razmere ter ekonomičnost. Vlaknocementna ravna kritina s svojo gladko površino, različnimi dimenzijami in sistemi pokrivanja ter načinom pritrjevanja s kljukicami, ustvarja poleg visoke funkcionalnosti še izredno eleganten videz streh. Ne glede na njeno umestitev – ali je to v gorah ali dolinah,  na soncu ali v senci in ne glede na to ali prekrivamo novogradnjo ali prenavljamo; je vlaknocementna ravna kritina »prava klasika« gradbene kulture in pravilna odločitev za našo streho.

Maloformatne ravne strešne plošče so primerne za pokrivanje prezračevanih streh najzahtevnejših arhitekturnih izvedb. Omogočajo izvedbo loma strešine, prehoda na fasado ter izvedbo globeli, slemena, grebena in podobno. Nudijo rešitve za najbolj razgibane strešne površine z nakloni od 15 ° dalje. Plošče dosegajo visoke trdnosti, so paropropustne, negorljive in odporne proti zmrzali, zato so primerne tudi za klimatsko najbolj ekstremne in izpostavljene lege.

Pri ravni kritini se lahko odločimo za dva sistema pokrivanja:

  • Enojno pokrivanje; zaradi oblike in načina polaganja plošč je zelo gospodarno. Streha s poudarjenimi poševnimi linijami je razgibana in hkrati elegantna.
  • Dvojno pokrivanje; ponuja različne izglede oziroma tipe strešnih površin, saj lahko pri večini posameznih tipov plošč, strešno površino prekrivamo na dva načina – sami lahko izbiramo inovativnost in estetiko. Dvojno pokrivanje je eno izmed najzanesljivejših izvedb, saj je strešna konstrukcija čez celo površino prekrita z dvakratno debelino materiala, v območju horizontalnega preklopa pa celo s trikratno debelino plošče. To je prednost tudi pri morebitni zamenjavi, saj v primeru, da plošča poči, ni potrebe, da je takoj zamenjana.

Eternit dvojno pokrivanje

info@eternit.si | +386 5 392 15 72 | Spletna stran

Eternit Slovenija, d. o. o. je vodilna družba na področju jugovzhodne Evrope s proizvodnjo in trženjem visokokakovostnih in ekoloških vlaknocementnih strešnih in fasadnih izdelkov Swisspearl.

Prejšnji članekZačela se je kampanja »Uporabimo les, izberimo slovenski les«
Naslednji članekSolarni nadstrešek: Izbira, cena, vrste, montaža in vse druge informacije
logo swiss pearl

Eternit Slovenija, d. o. o. je vodilna družba na področju jugovzhodne Evrope s proizvodnjo in trženjem visokokakovostnih in ekoloških vlaknocementnih strešnih in fasadnih izdelkov Swisspearl.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.