Vinska klet v vašem domu

AVENE 2. čl. - sl 1

Ste kdaj prišli na misel, da bi v svojem domu imeli tudi lastno vinsko klet? Takšno, s katero bi imeli vedno pri roki pravilno ohlajeno vino in bi s tem zadovoljili še tako zahtevne goste? Ste omejeni s prostorom in take misli ostajajo samo želje? Rešitev obstaja in to celo brez gradbenih posegov v vaše stanovanje ali hišo. V svojem domu si omislite vinsko vitrino, saj bo opravila svoje delo zelo profesionalno, hkrati ne bo zavzela veliko protora, vi pa boste imeli svojo lastno vinsko klet.

Izbor prave vinske vitrine

Obstajajo različni zbiratelji vina. Nekateri zbirajo vrhunsko vino za pitje in uživanje v pravih trenutkih, medtem ko ga drugi hranijo, da bi si ustvarili impresivno kolekcijo. Ljudje radi uživajo v številnih različnih vrstah vina, vendar je ena stvar, ki je vsem skupna. Potreba po mestu za shranjevanje. Torej je izbor prave vinske vitrine ključnega pomena.

Če razmišljate o nakupu hladilnika za vino, se lahko hitro izgubite ko razmišljate o pravem, takšnem, ki bo ustrezal vašim individualnim potrebam. V ta namen si lahko pomagate s kratkim priročnikom za iskanje najprimernejše vinske vitrine za vaš dom.

AVENE 2. čl. - sl 2

Kaj je vinska vitrina, oziroma hladilnik za vino?

Vinska vitrina je hladilna enota namenjena shranjevanju steklenic vina pri pravilni oziroma željeni temperaturi. V ta namen ima hladilnik več funkcij za zagotavljanje najvišje kakovosti shranjevanja vina.

Kar zadeva skladiščenje so vinske vitrine idealno mesto za shranjevanje vaše zbirke, ne glede na to ali boste vinsko vitrino uporabili za serviranje vina na pravi temperaturi ali dolgoročno shranjevanje vina boljše kvalitete. Glede na vašo zbirko in velikost prostora, ki ga želite nameniti shranjevanju vina je vredno pregledati možnosti in različne vrste vinskih vitrin.

Koristi in prednosti pravilnega shranjevanja vin

Vinske vitrine se ponašajo s številnimi prednostmi, od ohranjanja kakovosti vina do dejstva, da preprosto izgledajo fantastično. Glavna korist nakupa vinske vitrine je zmožnost vzdrževanja vina na pravilni temperaturi za serviranje. Pitje vina ohlajenega na optimalni temperaturi, bo vam in vašim gostom omogočilo razkrivanje vseh okusov in arom, ki jih le to ponuja.

Shranjevanje vina v lepi vinski vitrini je odličen način za prikazovanje vaše kolekcije. Vinske vitrine DUNAVOX so opremljene s čudovitimi podrobnostmi in dodajajo občutek elegance v katero koli kuhinjo.

Če nameravate postopoma graditi kolekcijo vin, je takšna vinska vitrina nujno potrebna. Kar zadeva velikost, priporočamo, da se odločite za velikost vinske vitrine, ki bo v celoti zdržala vašo kolekcijo z dodatnim prostorom za še polovico toliko. Dobro je določiti svoje meje in približno vedeti koliko steklenic želimo shraniti pred nakupom vinske vitrine. Vsaka vitrina ima svoje lastnosti kar zadeva prostor in skladiščenje.

Različne vrste vinskih vitrin

Prosto stoječe vinske vitrine so enote, ki stojijo samostojno in so v osnovi cenejši od vgradnih. So med bolj popularnimi, saj so finančno bolj dostopni in brez omejitev kje jih lahko postavite v bivalnem prostoru. Poleg tega ni dodatnih problemov z vgradnjo in lahko hranijo večje količine steklenic.

Podpultno vgradne vinske vitrine so kot nalašč za vse, ki si želijo dodati lepo, urejeno in elegantno površino v svoji kuhinji. Razkošje podpultno vgradne vinske vitrine pa vpliva na porabo prostora v kuhinji.

Popolno vgradne vinske vitrine so podobne podpultno vgradnim, vendar se običajno namestijo v višini prsnega koša. Vsekakor so vizualno najbolj privlačne, lahko jo vgradite v kuhinjsko omaro ali pa v dnevno sobo.

Izbor vinske vitrine je ključen že pri načrtovanju novega stanovanja. Pri podpultno in popolnoma vgradnih še posebej, saj je treba vgradnjo načrtovati in prilagoditi leseni del.

Različna temperaturna območja

Nekatere vinske vitrine imajo eno področje hlajenja, nekatere dve področji hlajenja, najvišji razred pa ima tudi tri ali več hladilnih področij.

Vinska vitrina z eno temperaturno cono je idealna za vse, ki pijejo pretežno le eno vrsto vina. Le ta je optimalna tudi za zbiralce, ki imajo v svoji kolekciji le rdeče ali belo vino in si ga želijo servirati na pravi temperaturi.

Dvopodročne vinske vitrine ponujajo veliko večjo prilagodljivost. Omogočajo možnosti za shranjevanje in serviranje tako rdečih, kot belih vin, obeh na optimalni temperaturi. Tako lahko v vsakem trenutku razvajate sebe ali svoje goste z več vrstami vina ohlajenimi na temperaturi, ki prinaša poln okus in aromo.

AVENE 2. čl. - sl 3

Naložba

Nakup vinske vitrine je za vsakega vinskega navdušenca ali zbiratelja vin zelo dobra naložba. Investirati veliko denarja v kvalitetno vino in nato kupiti poceni hladilnik za vino ni nikoli dobra ideja. Izbor prave vinske vitrine je torej ključen.

Povzetek

Iskanje prave vinske vitrine za vaše potrebe je lahko zahteven postopek, verjamemo, da vam je članek ta proces vsaj malo olajšal. Ne glede na to, ali iščete veliko samostoječo enoto za prikaz vaše impresivne zbirke vin, ali manjšo vgradno enoto za serviranje vina na pravi temperaturi, je pomembno vedeti kaj iščete.

Imamo velik razpon vinskih vitrin, ki ustrezajo vsakemu proračunu in velikosti zbirke vin. V kolikor imate kakršna koli dodatna vprašanja se lahko obrnete na nas in z veseljem vam bomo svetovali.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.