Več kot 2.500 obiskovalcev Centra energetskih rešitev v prvem letu

Center energetskih rešitev je v letu dni, odkar so ga partnerji Petrol, Jelovica, Knauf Insulation, Zelene energije in Jub odprli v Ljubljani, obiskalo več kot 2.500 strank. Z izvedenimi projekti so skupaj dosegli prihranek energije v višini 720 MWh in prihranek 180 ton CO2. Ustanovitev gospodarskega interesnega združenja CER je podlaga širitvi poslovnega modela v druge države in povezovanju v mednarodne integracije.

Partnerji Centra energetskih rešitev (CER) Petrol, Jelovica, Knauf Insulation, Zelene energije in JUB so prvo leto skupnega delovanja označili kot uspešno, saj jih je trg sprejel kot verodostojne ponudnike celovitih rešitev za odpravljanje energijske neučinkovitosti objektov ter svetovalno središče tako za končne, kot poslovne uporabnike, obenem pa prizorišče različnih strokovnih dogodkov in srečanj na temo energetsko varčne gradnje v Sloveniji. V informacijski točki Ekosklada v CER-u lahko obiskovalci prejmejo brezplačne nasvete energetskega svetovalca o koriščenju nepovratnih sredstev, ki jih država podeljuje v ta namen.

V prvem letu obstoja je nasvet o učinkoviti prenovi oken, izolacijskih materialih, ogrevalnih in prezračevalnih sistemih, rabi energentov ter celoviti prenovi objektov v CER-u poiskalo preko 2.500 obiskovalcev. Po ocenah partnerjev je skupna vrednost sklenjenih projektov energetske prenove za okoli 2,5 milijona evrov. Z letošnjo pomladjo so poslovno vlogo CER-a obogatili s paleto različnih dogodkov o energetski učinkovitosti. Na 7 samostojnih strokovnih posvetih je skoraj 500 udeležencev razpravljalo o skupnem energetskem cilju Slovenije do leta 2020 na javnih in zasebnih objektih. Z izvedbo delavnic in seminarjev so partnerji dosegli prihranek energije v višini 720 MWh in prihranek 180 ton CO2.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.