Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat v Preddvoru

Dan odprtih vrat, 18. 11. 2023, Preddvor
Foto: on MARLES HIŠE MARIBOR d.o.o.

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat v Preddvoru, kjer bo poudarek na individualni Marles hiši, zgrajeni v pasivnem standardu. Marlesov dan odprtih vrat bo potekal v soboto, 18. novembra, med 10. in 14. uro v Preddvoru. Obvezna je predhodna najava na elektronski naslov info@marles.com.

Pasivna hiša Marles

Predstavljamo vam hišo z najnaprednejšimi energetskimi in tehnološkimi rešitvami, ki obsega 156 kvadratnih metrov bivanjske površine

Posebnost te neto nič-energijske hiše je izjemno funkcionalna in odprta arhitektura, ki je prilagojena potrebam mladih investitorjev. Prostori so med seboj dobro povezani, velikosti in dinamičnosti so prilagojeni zahtevam investitorjev. Vsi prostori so premišljeno povezani, hodniki pa so optimizirani na minimum v skladu z najnovejšimi smernicami.

Hiša dosega pasivni energijski razred =< 15 kWh/m2a, kar pomeni, da presega visoke energetske standarde. Zaradi tega so investitorji prejeli nepovratna finančna sredstva iz javnega poziva Eko Sklada RS za gradnjo SNEH, ki spodbuja nič-energijsko gradnjo hiš.

Gradbeni materiali, uporabljeni pri gradnji hiše, sledijo načelom trajnostne gradnje in nudijo zdravo ter nadvse ugodno bivalno klimo. Hiša je popolnoma samozadostna, saj ima nameščeno sončno elektrarno, ki v celoti pokriva porabo električne energije. Pravzaprav elektrarna proizvede celo 3,5-krat več energije, kot jo hiša porabi v enem letu. Poleg tega ima hiša vgrajen sodoben sistem za zbiranje, distribucijo in rabo deževnice, ki se uporablja za splakovanje stranišč, pranje perila in zalivanje vrta.

Jedilnica
Foto: on MARLES HIŠE MARIBOR d.o.o.

Posebna priložnost

  • financiranje: prisotnost NLB predstavnika
  • sončne elektrarne: sodelovanje z Moja elektrarna
  • svetovanje: iz prve roke izvedite več o naših jesenskih ugodnostih

O Marles Hiše

Marles Hiše je največji proizvajalec naprednih lesenih montažnih objektov v Sloveniji in je že osem desetletij sinonim za montažne hiše. Marles je zgradil že več kot 28.000 individualnih objektov, več kot 400 vrtcev in šol in ima pomembno strateško vlogo pri razvoju montaže gradnje. S svojimi izvirnimi inženirskimi rešitvami prispevajo k napredku v panogi in spodbujanju trajnostne gradnje. Z Marlesovim vplivom se industrijska proizvodnja stavb iz naravnih in okolju prijaznih materialov nadalje razvija, stavbe z nizkim ogljičnim odtisom pa postajajo prva izbira kupcev okolju prijaznih lesenih stavb.

info@marles.com | 02 429 45 00 | Spletna stran

Marles je danes najstarejši in največji slovenski proizvajalec montažnih objektov in je že več desetletij sinonim za montažne hiše.

Prejšnji članekIdealna temperatura doma podnevi in ponoči
Naslednji članekKatere so najboljše začimbe za vročo čokolado?
logo Marles

Marles je danes najstarejši in največji slovenski proizvajalec montažnih objektov in je že več desetletij sinonim za montažne hiše.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.