V aprilu bo v Gornji Radgoni potekal POMLADNI SEJEM GRADBENIŠTVA, ENERGETIKE, KOMUNALE IN OBRTI in GREEN

Od 3. do 6. aprila vabita v Gornjo Radgono POMLADNI SEJEM GRADBENIŠTVA, ENERGETIKE, KOMUNALE IN OBRTI in GREEN, 1. sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga.

Pomladni sejem bo poudaril nizkoenergijsko in leseno gradnjo. Dobro zastopana bodo okna, vhodna in garažna vrata, talne obloge in ograje, sodobni gradbeni materiali, oprema in storitve za gradnjo in obnovo, gradbena, gozdarska in kmetijska mehanizacija in orodja, kritine, fasadni sistemi in izolacije. Novost bosta sejemska ponudba rabljene kmetijske in gradbene mehanizacije ter razstava Čar lesa.

Področje energetike bo ponujalo najsodobnejše toplotne črpalke, peči na biomaso ter znanja, izdelke in storitve za učinkovito rabo energije, s čim večjim deležem obnovljivih virov. Predstavljena bo tudi Integrirana proizvodnja trdnega goriva in bioplina iz biomase.

Komunalno področje bo izpostavilo čistilne naprave, zbiralnike za vodo, pomen dimnikarskih služb in urejanje okolice. Potekal bo posvet na temo Trajnostni pristopi in inovativne rešitve na področju komunale.

Pomurski obrtno-podjetniški sejem bo predstavil obrtniške sekcije v gradbeništvu ter člane obrtnih zbornic Pomurja. Spremljale ga bodo demonstracije znanja in spretnosti obrtniških poklicev ter državno tekmovanje krovcev in kleparjev.

Gradbeni inštitut ZRMK in Energetsko svetovanje za občane ENSVET bosta nudila brezplačna svetovanja za naložbe in pridobivanje finančnih spodbud za večjo energijsko učinkovitost in rabo obnovljivih virov energije, ter svetovanja za področje energetike, sanacij, gradnje in statike. Eko sklad bo svetoval, kako do ugodnih kreditov ter nepovratnih finančnih spodbud.

 

Sejem GREEN bo prikazal trajnostne inovacije, kot so vakumsko zrcalni kolektor, rastna komora, zdravilne apnene barve, električne avtomobile, 3D tiskanje, odpravljanje grajenih ovir za gibalno ovirane … Zveza ekoloških gibanj Slovenije bo vsak dan nudila brezplačna strokovna okoljska svetovanja, opozarjala na vpliv onesnaženja na ljudi ter osvetlila ponovno uporabo odpadkov kot možnost za nova zelena delovna mesta.

Umanotera in Pravično-trgovinska zadruga Odjuga bosta s pravično prodajo izdelkov in ob pravični kavi predstavili pravično trgovino. Društvo krajinskih arhitektov Slovenije bo organiziralo forum in razstavo Krajinska politika Slovenije. Krajinski park Goričko bo v sodelovanju z Zvezo za varstvo narave avstrijske Štajerske organiziral okroglo mizo: Od železne zavese do zelene vezi – European Greenbelt. Biotehniška fakulteta Ljubljana, Oddelek za lesarstvo, bo predstavil raziskovanje lesa kot enega najbolj trajnostnih materialov. Institut Jožef Stefan bo med drugim prikazal razvoj novih sevov industrijskih kvasovk za proizvodnjo biogoriv in bio-produktov, Zavod za gradbeništvo Slovenije pa recikliranje gradbenih odpadkov. Razvojna zadruga eTRI bo predstavila prednosti socialne franšize. Z Ekologi brez meja bodo lahko obiskovalci zbirali odpaden papir in si prislužili cenejšo vstopnico za sejem. Ekošola bo ponudila uspešne primere srednješolskih dobrih praks. Rokodelstvo se bo s prodajo izdelkov in poučnimi delavnicami dokazalo kot naravnemu in socialnemu okolju prijazna dejavnost. Prodajni dogodek Vitafit bo ponujal izdelke za zeleno obarvano zdravo življenje … 

Sejem bosta spremljala posveta Zelena Slovenija, učinkovita z viri, ter Gradimo z naravo, v organizaciji v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo, zanimive delavnice in številni poučni dogodki.

 

Svež program zelenega dogajanja in možnost prijave najdete na internetni strani www.pomurski-sejem.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.