Ursa položila temeljni kamen za obnovitvena dela na tovarni v Bondenu v Italiji

Predstavniki mestnega sveta mesta Bondeno (Italija) so se pred kratkim skupaj s predstavniki podjetij URSA in Uralita (materinske družbe URSE) udeležili slovesnega polaganja temeljnega kamna za obnovitvena dela na tovarni, ki je bila uničena v tragičnem potresu maja 2012.

Dve leti sta minili od grozovitega potresa, ki je skoraj popolnoma uničil tovarno, specializirano za proizvodnjo ekstrudiranega polistirena (XPS). Podjetje pa je že od same katastrofe naprej izkazovalo namen, da ostane na tem območju in nadaljuje s proizvodnjo, takoj ko bo to mogoče.

 

Po simbolični položitvi temeljnega kamna so obnovitvena dela sedaj stekla. Proizvodnja bo tako kmalu zagnana in zaposleni se bodo lahko ponovno vrnili na svoja delovna mesta.

 

Ob županu mesta Bondeno Alanu Fabbriju in mestnem svetniku za proizvodne dejavnosti Simoneju Salettiju sta se slovesnosti udeležila tudi predsednik skupine Uralita Group Javier Serratosa in delovodja tovarne Simone Marescotti. Predstavniki družbe so izrazili zahvalo mestnemu svetu mesta Bondeno, ki je podjetju URSA že od samega začetka dovolil uporabo prostorov mestnega sveta kot začasne pisarne, da bi lahko nemoteno nadaljevali administrativno delo s strankami in dobavitelji materialov.

 

Predsednik Javier Serratosa je dejal, da ta tovarna po zaslugi visoke usposobljenosti zaposlenih in njihove predanosti projektu predstavlja vzor za podjetje URSA, hkrati pa potrdil namen skupine, da čim prej ponovno zažene proizvodnjo. Simone Marescotti, glavni nadzorni inženir tovarne, je njegove besede le še podkrepil: “Po pridobitvi dovoljenja za obnovo tovarne in potrebnih sredstev bodo gradbena dela izvedena v najkrajšem možnem času, saj se zavedamo pomembnosti italijanskega trga za nas ”.

 

Tudi predstavniki občinskih oblasti so bili zadovoljni in menijo, da ponovni zagon proizvodnih dejavnosti v Bondenu pomeni odlično novico za mnoge zaposlene v tovarni. Kot je dejal župan Fabbri, “bodo po zaslugi tesnega sodelovanja med tehničnim oddelkom in vsemi vpletenimi stranmi proizvodne dejavnosti zagnane že kmalu in bo ta multinacionalka še naprej vlagala v območje, na katerem je od nje odvisnih več kot 50 družin”.

 

Začetek gradbenih del so proslavili tudi z odkritjem spominske plošče v spomin na potres in v počastitev delavca Tarika Naoucha, ki je med žalostnim dogodkom izgubil življenje. Poleg tovarne bodo objekti v Bondenu vključevali tudi center odličnosti za izvajanje izobraževalnih delavnic.

Podjetje URSA SLOVENIJA d.o.o. je proizvajalec izolacije iz steklene volne in dnevno proizvede okrog 80 ton steklene volne. Vsi naši izdelki so zdravstveno neoporečni skladno z evropsko zakonodajo in so certificirani.
http://www.ursa.si/ | ursa.southeast@uralita.com | 07 3918300 | Povhova ulica 2, 8000 Novo Mesto

Prejšnji članekTa ponedeljek akcija “Izberi svoj popust” v Merkurju
Naslednji članekObnovljiva tehnologija prihodnosti: Sončno-vetrni energijski stolp

Podjetje URSA SLOVENIJA d.o.o. je proizvajalec izolacije iz steklene volne in dnevno proizvede okrog 80 ton steklene volne. Vsi naši izdelki so zdravstveno neoporečni skladno z evropsko zakonodajo in so certificirani.
http://www.ursa.si/ | ursa.southeast@uralita.com | 07 3918300 | Povhova ulica 2, 8000 Novo Mesto

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.