Ugasnite luči. Prižgite sonce!

solatube
Ljudje se običajno raje zadržujemo v prostorih, kjer je naravne svetlobe dovolj in nam čez dan ni potrebno prižigati luči.

Naravna svetloba od svita do sončnega zahoda

Z vgradnjo inovativnih sistemov Solatube lahko prostore v vašem domu hitro in učinkovito osvetlite z dnevno svetlobo

Naravna svetloba ima na naše bivalno ugodje velik vpliv. Od nje je odvisno naše počutje, zdravje in tudi storilnost, zato je izjemnega pomena, da je imamo dovolj. Vpliva na kakovost našega dela in sposobnost pomnjenja. Naravna svetloba ni samo privlačna na pogled, je tudi manj naporna za oči. Poleg tega so prostori, razsvetljeni z naravno svetlobo, videti večji, naš svet pa zaživi v naravnih barvah. Preden se torej lotite prenove vaše hiše, razmišljajte tudi o učinkoviti osvetlitvi prostorov z naravno svetlobo.

solatube

Energijsko varčni Solatube sistemi so primerni za vgradnjo v vsako hišo

Inovativni in energijsko varčni cevasti sistemi so primerni tako za novogradnje, kjer je osvetlitev z naravno svetlobo mogoče predvideti že v fazi projektiranja, pa tudi za starejše stanovanjske hiše, kjer imajo uporabniki naravno svetlobo skopo odmerjeno. Z vgrajenimi inovativnimi sistemi Solatube lahko  v svoj dom prenesete razkošje dnevne svetlobe in naravnih barv, poskrbite za višjo kakovost bivanja in dodatno prihranite še pri električni energiji, ki jo potrebujete za razsvetljevanje.

Solatube sistemi so primerni za vse prostore, še posebej za kuhinje, jedilnice, dnevne in otroške sobe ter kabinete. Naravno svetlobo z njimi tako prenesemo v prostor, kjer dnevne svetlobe ni dovolj, ali pa tja, kjer klasičnih oken ni smiselno ali jih sploh ni mogoče vgraditi. Z njimi lahko osvetlite tudi pretemne ali slabo osvetljene prostore, kot so hodniki, kopalnice, WC prostori in delovne sobe, pa tudi stopnišča, kletne prostore in garaže. V sistem lahko vgradimo tudi varčno sijalko ali led svetilko, ki omogoča osvetlitev prostorov tudi v nočnem času.

solatube

solatube
S pomočjo kupole, ki je nameščena na vodotesno strešno obrobo, se zunanja svetloba preusmeri preko visoko odbojnih cevi in se preko stropnega razpršilnika učinkovito razprši po prostoru.

Sistem sestavljajo kupola, strešna obroba, visoko odbojne cevi in stropni razpršilnik. Kupola, ki s svojo edinstveno geometrijo omogoča kar največje prestrezanje svetlobe, je izdelana z brizgalnim vlivanjem akrilnega stekla, odpornega na udarce. Strešna obroba, izdelana iz enega kosa, omogoča brezhibno tesnjenje, zagotavlja popolno zaščito in ustvarja privlačen videz strehe. Zaščitena tehnologija odbojnih cevi uporablja revolucionarno večplastno polimerno površino, ki odbija več svetlobe, kot so fiziki mislili, da je mogoče. To je najbolj odbojen material na svetu, pri katerem niso uporabljene okolju škodljive kovine. Cevi je mogoče podaljševati z ravnimi ali pregibnimi deli do dolžine 16 metrov, pri tem pa ne ogroziti rezultatov svetilnosti. Število uporabljenih cevi ter po potrebi kotnih elementov bo odvisno od razdalje in morebitnih ovir med kupolo in stropnim razpršilnikom. Zatesnitev sistema onemogoča vdor zraka in prahu, elementi pa so odporni tudi proti toploti in udarcem ter preprečujejo vdor UV in IR žarkov, ki povzročajo bledenje barv ali neželeno dodatno segrevanje prostora.

Vgradnja že v nekaj urah

Solatube sisteme vgrajujemo na vse vrste streh z različnimi kritinami in nakloni, pa tudi na osončene dele fasad in druge uporabne površine, pod katerimi se nahajajo podzemni prostori. solatubeVgradnja sistema je hitra in preprosta, brez nereda ali preoblikovanja strešne konstrukcije. Sistem je odporen na vse vremenske vplive in ne potrebuje vzdrževanja. Glede na lego in namembnost prostorov lahko izberete enega ali več svetlobnikov iz serije Brighten Up® in serije SolaMaster. Kateri sistem in koliko enot bo primernih za osvetlitev posameznega prostora, bo odvisno od kvadrature in namembnosti prostora, ki ga želite osvetliti. Montažo že v nekaj urah izvedejo naši izkušeni monterji. Strankam nudimo brezplačno strokovno svetovanje ter zagotavljamo jamstvo na izdelke in montažo.

Za več informacij poglejte na www.solatube.si.
Pokličite nas na 01/36 18 365 ali nas obiščite v naših prostorih v Medvodah na Gorenjski cesti 50a, kjer si lahko vgrajene sisteme tudi ogledate.

solatube

KERBER d. o. o., Gorenjska cesta 50a, 1215 Medvode; T: 01 36 18 365, E: info@kerber.si, www.solatube.si

info@kerber.si | 01 361 83 65 | Spletna stran

Spustite naravno svetlobo v svoj dom. Strankam nudimo brezplačno strokovno svetovanje.

Prejšnji članek5 razlogov za gradnjo zimskega vrta
Naslednji članekVodni kamen je stvar preteklosti
logo solatube

Spustite naravno svetlobo v svoj dom. Strankam nudimo brezplačno strokovno svetovanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.