Toshiba širi ponudbo toplotnih črpalk

Kuhinja
Foto: on ENERGO PLUS, d.o.o.

Toplotne črpalke so vedno bolj v uporabi kot okolju prijazen in varčen način ogrevanja. V luči zelenega prehoda, vse večjega povpraševanja, in vse strožjih pogojev je Toshiba razvila novo serijo toplotnih črpalk, s katerimi uspešno odgovarja na vse zahteve.

Toshiba Air Conditioning širi svojo inovativno ponudbo toplotnih črpalk ESTIA R32, s čimer želi priti naproti naraščajočemu povpraševanju strank. Z novimi modeli se trudijo obravnavati tudi vladne spodbude za razogljičenje in zmanjšati odvisnost od konvencionalnih ogrevalnih rešitev na osnovi fosilnih goriv in plina.

Toshiba Air Conditioning je del družbe Carrier Global Corporation, ki velja za vodilnega svetovnega ponudnika zdravih, varnih, trajnostnih in inteligentnih rešitev za hlajenje in ogrevanje stavb in tehnoloških procesov.

Premišljeno uporabljene najsodobnejše tehnologije

Toshibina nova serija toplotnih črpalk zrak-voda ESTIA R32 zdaj ponuja visokoenergetsko učinkovitost: A+++. Ob tem premore tudi sezonski koeficient učinkovitosti (SCOP) do 4,65 (1 ph 14 kW) in COP do 5,20 (1 ph 14 kW), vse to pa pripomore k najboljši možni optimizaciji porabe energije. Z najsodobnejšo tehnologijo vbrizga hladiva “liquid injection” novi dvojni rotacijski kompresor napravam ESTIA R32 omogoča dovajanje vode v ogrevalna omrežja pri temperaturah, ki zagotavljajo udobje vse leto, ne glede na letni čas. ESTIA R32 proizvaja tudi sanitarno vodo, in to tudi pri izjemno visokih zunanjih temperaturah, do 43° C. Poleg tega so vsi modeli opremljeni z vgrajenim pomožnim grelnikom moči 3 kW, 6 kW ali 9 kW, ki zagotavlja dodatno ogrevanje in oskrbo s toplo sanitarno vodo, kadar koli je to potrebno. Za dopolnitev obstoječe enofazne zunanje enote ESTIA R32 (4, 6, 8, 11 in 14 kW) Toshiba Air Conditioning dodaja še trio visoko zmogljivih trifaznih modelov z močjo 8, 11 in 14 kW. Na voljo pa je tudi nadgrajena hidro enota All-in-One z vgrajenim hranilnikom tople vode za ogrevanje prostorov in pripravo sanitarne vode. Nova enota je 26 % lažja od starejšega modela in ima bolj kompakten odtis (595 x 670 mm), medtem ko hranilnik tople vode iz nerjavečega jekla omogoča pritisk sanitarne vode do 10 barov.

Toplotna črpalka
Foto: on ENERGO PLUS, d.o.o.

Pametno in nemoteče delovanje

Nizke ravni hrupa zunanjih enot ESTIA R32 zagotavljajo tiho in nemoteče delovanje naprave. Daljinski upravljalnik ESTIA R32 pokriva eno ali dve coni in omogoča intuitivno upravljanje funkcij, kot so tihi način, prikaz porabe energije in razporejanje. Funkcija samodejnega prilagajanja nudi optimalno udobje glede na zunanjo temperaturo, zmanjšuje porabo energije in zmanjšuje račune za energijo.

Nova Toshiba ESTIA R3Nova Toshiba ESTIA R32

  • Visoko učinkovita toplotna črpalka zrak-voda
  • Primerna za stanovanjske aplikacije
  • Brezčasen dizajn za prilagodljive rešitve
  • Učinkovito prilagajanje različnim interjerjem
  • Zagotovljeno udobje vse leto
  • Učinkovita priprava sanitarne vode

Z brezžičnim vmesnikom ESTIA R32 in aplikacijo Toshiba Home AC Control lahko uporabniki izkoristijo prednosti pametne toplotne črpalke, ki izboljša udobje doma ali zunaj.

ENERGO PLUS je zanesljiv dobavitelj opreme za klimatizacijo, ogrevanje in prezračevanje, ki na slovenskem trgu uspešno posluje že več kot 31 let. Nudijo prilagojene rešitve za procesno hlajenje, ki so okolju prijazne, energetsko učinkovite in varčne.

logo energo plus
info@energoplus.si |  080 30 21 | Spletna stran

Edini pooblaščeni distributer in serviser številnih priznanih blagovnih znamk prezračevanja, ogrevanja in klimatizacije, kot so Carrier, Toshiba, B.A.C., FlaktGroup (GEA), Airdale, Sabiana …

Prejšnji članekNajbolj prodajan avto leta v Evropi bo? Dirka je tesna
Naslednji članekRazkrita prihodnost japonskega avtomobilskega giganta
logo energo plus
info@energoplus.si |  080 30 21 | Spletna stran

Edini pooblaščeni distributer in serviser številnih priznanih blagovnih znamk prezračevanja, ogrevanja in klimatizacije, kot so Carrier, Toshiba, B.A.C., FlaktGroup (GEA), Airdale, Sabiana …

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.