Toplotna črpalka – energetsko in ekološko učinkovit način ogrevanja

Pri izbiri načina ogrevanja bivalnih prostorov oziroma izbiri toplotnih črpalk ali drugih obnovljivih virov energije se srečujemo z vprašanjem, katera je idealna rešitev za sistem ogrevanja, ki bo zadovoljila vse naše potrebe. Za toplotno črpalko lahko rečemo, da je z energetskega in ekološkega vidika eden najbolj učinkovitih načinov ogrevanja.

V Sloveniji se velik del energije porablja za ogrevanje stanovanj in poslovnih prostorov. Pri gospodinjstvih znaša delež porabljene energije, ki odpade na ogrevanje, več kot 70 odstotkov, s pripravo tople sanitarne vode pa celo 90 odstotkov vse porabljene energije.

Vgradnja toplotne črpalke zrak-voda nam omogoča lepe prihranke. S toplotno črpalko zrak-voda se naravna toplota iz okolja, to je zrak, uporabi za ogrevanje kakor tudi hlajenje hiše, kar predstavlja poceni vir energije. Sončni žarki nenehno ogrevajo zrak, to energijo pa odvzema toplotna črpalka, ki na višjem temperaturnem nivoju oddaja toploto distribucijskemu sisitemu ogrevanja.

Skratka, zrak je neizčrpen vir energije, ki je povsod na voljo. Najsodobnejše izvedbe tovrstnih toplotnih črpalk omogočajo ogrevanje tudi pri zunanji temperaturi do minus petindvasjet stopinj Celzija. Še pri tako nizki temperaturi zraka pa je grelno število še vedno večje od 2, kar še vedno pomeni 50 odstotkov prihranka energije v primerjavi z ogrevanjem z električno energijo. Ker ni potrebno nobeno vrtanje vrtin ali polaganje horizontalnega sprejemnika, je to, iz investicijskega vidika, najcenejša vrsta toplotnih črpalk, prav tako pa je cenovno ugodna tudi montaža in vzdrževanje.

Širok izbor toplotnih čraplk zrak-voda dobite pri podjetju KLIMATEH d.o.o. iz Trzina. Nudijo vam tudi montažo, servis in vzdrževanje klimatskih ter prezračevalnih sistemov. Več informacij o njihovi ponudbi dobite na tel. številki 059 961 856 ali e-poštem naslovu info@klimateh.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.