Strešna kritina: kako izbrati pravo?

Eternit ravna kritina
Photo by ETERNIT

Strešna kritina je zaključek vsake hiše in naložba za dolgo obdobje, zato se ob nakupu ne gre zaleteti. Pred nakupom se prepričajte, da ima kritina dolgo življenjsko dobo, da njena teža ne presega nosilnosti ostrešja hiše, da dobro kljubuje toči, vetru in drugim naravnim pojavom, da je primerna za vaš naklon strehe objekta ter nenazadnje tudi cenovno dosegljiva.

Nova kritina, nova oblika

Vse te kriterije, hkrati pa še estetskega, kar pomeni, da je kritina tudi lepa na pogled, izpolnjuje najnovejša vlaknocementna kritina STRUCTA iz podjetja Eternit Slovenija. Z medsebojnim prepletom valov in ravnine ustvarja eleganten in strukturiran videz strehe. Zahvaljujoč velikemu formatu plošč je Structo mogoče hitro in ekonomično namestiti, plošče pa ustrezajo sodobnim arhitekturnim zahtevam in skoraj vsem oblikam strehe s strešnimi nakloni od 11° dalje. Dobavljiva je v 6 naravnih barvah – za popolno ujemanje z vašim individualnim slogom.

Idealna rešitev za obnove in novogradnje

Seveda pa je še bolj kot stil in barve, pomembno to, da kritina zagotavlja varnost objekta pred zamakanjem in vetrom. In nova Structa oboje opravlja z odliko. Vsaka strešna plošča je namreč na strešno konstrukcijo pritrjena dvakrat, zato je izjemno odporna proti nevihtam. Zaradi nizke mase je idealna rešitev tudi za obnovo starejših ostrešij, ker ne zahteva predelave strešne konstrukcije.

eternit
Strešne plošče Structa imajo visoko nosilnost, so zmrzlinsko odporne, vodo nepropustne ter ognjevarne. Photo by ETERNIT

Slovenska proizvodnja

Podjetje Eternit Slovenija že 25 let proizvaja vlaknocementno strešno kritino Valovitko ter trži tudi ostale vlaknocementne izdelke Swisspearl (ravno kritino, fasadne plošče, cvetlična korita, vrtno pohištvo). Nova strešna kritina Structa se proizvaja v Anhovem po podobnem postopku kot vse ostale vlaknocementne plošče.

ETERNIT
Dolga življenjska doba, trajnost in vsestranskost Structe so namreč v prvi vrsti odvisni prav od materiala, njegovih odličnih mehanskih lastnosti in dolgoletnih izkušenj vlaknocementne proizvodnje. Photo by ETERNIT on https://www.eternit.si/si/reference/52-streha/100-structa/

 

logo swiss pearl
info@eternit.si | +386 5 392 15 72  | Spletna stran

Eternit Slovenija, d. o. o. je vodilna družba na področju jugovzhodne Evrope s proizvodnjo in trženjem visokokakovostnih in ekoloških vlaknocementnih strešnih in fasadnih izdelkov Swisspearl.

Prejšnji članekToplotne črpalke so eden redkih sistemov ogrevanja, ki si jih bomo lahko še privoščili
Naslednji članekVinske vitrine – novi trendi vsake kuhinje
logo swiss pearl
info@eternit.si | +386 5 392 15 72  | Spletna stran

Eternit Slovenija, d. o. o. je vodilna družba na področju jugovzhodne Evrope s proizvodnjo in trženjem visokokakovostnih in ekoloških vlaknocementnih strešnih in fasadnih izdelkov Swisspearl.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.