Start 4. EKO relija

V petek 4. 4. 2014 ob 9.00 uri bo na pot iz Ljubljane proti Gornji Radgoni, krenila karavana 4. Eko relija, ki jo bo sestavljalo 20 vozil različnih kategorij, vse od vozil na klasični pogon, hibridnih, lpg in električnega. Projekt, ki ga tradicionalno organizira društvo Planet Zemlja, je v prvi vrsti namenjen osveščanju o varni, varčni in posledično okolju bolj prijazni vožnji.

Start karavane vozil bo torej 4. aprila 2014 ob 9.00 uri, izpred Vodnega mesta Atlantis v Ljubljani, cilj bo na prvem mednarodnem sejmu trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga, sejmu Green v Gornji Radgoni, kjer bosta glavno nagrado podelila Evropski komisar za okolje dr. Janez Potočnik in minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan. Podelitev se bo začela ob 14. uri pred upravno stavbo sejma.

Na dogodku bo podeljena prehodna zastava Zeleni odtis, ki jo je za prizadevanja na področju varovanja okolja v okviru projekta Eko reli, društvo Planet Zemlja leta 2011 prejelo od Ministrstva za okolje in prostor.

Kot običajno se bodo Eko relija udeležile znane javne osebnosti, med tekmovalci bodo letos poleg nekaterih medijskih hiš tudi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan, nekdanji minister za kmetijstvo in lokalno samoupravo dr. Henrik Gjerkeš, sopranistka Alenka Gotar, trenerka javnega nastopanja Saša Einsiedler, vinska kraljica Špela Štokelj, vokalist Alex Volasko, ambasadorka Energy Globe Award prof.Nada Pavšer.


Več o projektu Eko reli na www.eko-reli.org, za dodatna pojasnila pa smo vam na voljo na e-naslovu: eko.reli@planet-zemlja.org.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.