Sodeluj v poletnih programih Zveze Sonček in uživaj v poletju

Punci božata in hranita jagenjčka

Z izvajanjem poletnih programov so na Zvezi Sonček pričeli pred več kot dvajsetimi leti. Najprej so pričeli z izvajanjem programa obnovitvene rehabilitacije. Nato so temu dodali program počitniškega taborjenja. Do danes se je program preoblikoval v t.i. inkluzivne počitnice. V oba programa letno vključijo okoli 300 oseb z različnimi invalidnostmi. Poletni programi so organizirani v obliki tedenskih terminov, ki potekajo na različnih lokacijah v Sloveniji. Obnovitvena rehabilitacija poteka predvsem v Centru Sonček Elerji (nad Ankaranom) in v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti (pri Mariboru).  Inkluzivne počitnice pa potekajo tudi v Bušeči vasi (na Dolenjskem). Na Zvezi Sonček si z navedenima programoma prizadevajo  uporabnikom ponuditi možnost aktivnega preživljanja prostega časa. Programa uporabnikom omogočata tudi širjenje socialne mreže in pridobivanje novih izkušenj v različnih okoljih. Omogočata pa tudi razbremenitev družinskih članov, ki v veliki večini za uporabnika skrbijo praktično celo leto.

Spremljevalci in osebe s posebnimi potrebami v bazenu

Iščejo se spremljevalci

Uspešna izvedba teh programov pa je odvisna tudi spremljevalnega kadra. Za uspešno izvedbo na Zvezi Sonček potrebujejo okoli 350 zunanjih sodelavcev. V poletne programe se vključujejo kot spremljevalci in negovalci ter športni inštruktorji.

Pri izvedbi poletnih programov pa jim lahko pomagate tudi vi. Zagotavljajo vam odlično družbo, nova znanja brezplačno hrano in prenočišče, dodatno izobraževanje, pisno potrdilo o udeležbi ter dnevno nagrado v višini 22€ ali 25€. Sodelujete lahko v spodaj navedenih terminih.

Prosti termini

V okviru programa obnovitvene rehabilitacije so na voljo naslednji termini:

Tabela terminov

V okviru programa Inkluzivnih počitnic za otroke in mladostnike so na voljo naslednji termini:

Tabela letovanj

V okviru programa Inkluzivnih počitnic za odrasle so na voljo naslednji termini:

Tabela letovanj

Še več informacij je na voljo na povezavi https://www.soncek.org/aktualno/razpisi-in-obrazci/poletni-programi-2021/ Na tej povezavi se lahko tudi prijavite v želeni termin. Za dodatne informacije pa se lahko obrnete tudi na vodjo posameznega programa. In sicer za dodatne informacije v zvezi z:

  1. Obnovitveno rehabilitacijo kontaktirajte Majo Bobnar, 031 778 137, obnovitvena@soncek.org
  2. Počitnicami za otroke, mladostnike in odrasle kontaktirajte Zalo Kaiser, 040 523 510, pocitniceotroci@soncek.orgpocitniceodrasli@soncek.org
zveza@soncek.org | zveza@soncek.org | Spletna stran

Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. je neprofitna, nevladna in nepolitična - nacionalna invalidska organizacija ter deluje po načelih socialnega podjetništva.

Prejšnji članekDecentralni prezračevalni sistemi Lunos
Naslednji članekIzdelajte zeliščnega polža!

Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. je neprofitna, nevladna in nepolitična - nacionalna invalidska organizacija ter deluje po načelih socialnega podjetništva.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.