Skoraj 2/3 odjemalcev na Gorenjskem oskbljenih z električno energijo

V ponedeljek, 3. 2. 2014 je v popoldanskih urah ekipam Elektra Gorenjska uspelo oskrbeti z električno energijo več kot 4000 odjemalcev na 120 transformatorskih postajah. Posamezna področja so oskrbeli s pomočjo agregatov oziroma s pomočjo prenapajanj, polovico napak so uspeli sanirati.

Po trenutno znanih podatkih (torek, 4. 2. 2014, ob 10. uri)  je prekinjena oskrba z električno energijo še na 85 transformatorskih postajah, oziroma 1000 odjemalcem, kar pomeni 1,30 odstotka odjemalcev na Gorenjskem.

Motena oz. prekinjena oskrba z električno energijo je še vedno na težko dostopnih in ponekod tudi neprehodnih terenih v visokogorskih krajih, in sicer v Poljanski dolini in na območju Železnikov, na področju Krvavca, na območju Tržiča proti Jelendolu, v Bohinju proti Pokljuki, na Jesenicah, delno je prekinjena oskrba z elektriko tudi v Gorjah. Na Jezerskem, kjer dostop ni možen, so gospodinjstva oskrbeli z elektriko s pomočjo agregata.

Vse razpoložljive ekipe z zunanjimi kooperanti nadaljujejo dela in se trudijo po najboljših močeh odjemalcem zagotoviti oskrbo z elektriko.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.