Rihter: V oddaji Ambienti si oglejte montažno hišo Trebnje

Montažne hiše pa so postale sinonim za energijsko učinkovito in okolju prijazno gradnjo. V podjetju Rihter smo razvili več različnih konstrukcijskih sistemov gradnje. Izbirate lahko med nizkoenergijskimi, pasivnimi, nič energetskimi in plus energetskimi hišami. Vse montažne hiše Rihter so grajene iz lesa, ki je odličen toplotni izolator, odporen tudi na ekstremne vremenske razmere in izredno potresno varen.. V kombinaciji z najnovejšo tehnologijo in vrhunskimi gradbenimi materiali naše hiše tvorijo prijetno in zdravju prijazno bivalno okolje. V podjetju Rihter zgradimo cca. 60 hiš letno. Prav vse naše hiše so visoko izolativne z minimalnimi stroški za ogrevanje.

V podjetju Rihter veliko gradimo zelo zahtevne projekte, ki jih s strokovno zaposlenim kadrom tudi uspešno rešujemo. Eden izmed arhitekturno zelo zahtevnih projektov je bila tudi gradnja ˝naše hiše˝ v Trebnjem.

Objekt so zasnovali v arhitekturnem biroju Leo atelje, Vesna Požek s.p.. Želja s strani investitorja je bila zasnovati hišo s čim več zasebnosti in hkrati izkoristiti naravno okolje v njeni bližini. Z dvigom objekta na stebre, se je rešila večina problematike samega terena in okoliških vplivov na bivalno ugodje. Zunanji ovoj hiše je izdelan po izboljšanem sistemu Pasiv + in je naš najbolj izolativen sistem, ki smo ga kdaj koli uporabili v gradnji in za katerega smo pridobili tudi certifikat Pasivhaus inštituta. V steno je vgrajena toplotna izolacija iz kamene volne  51 cm, debelina zunanje stene pa je kar 60 cm. Hiša je opremljena z najsodobnejšimi sistemi strojnih in elektroinštalacij, ki stanovalcem zagotavljajo prijetno in ugodno bivanje vse dni v letu.

Hišo Trebnje si lahko ogledate v oddaji Ambienti na RTV SLO1 že to soboto 8.4. ob 14:20 na RTV SLO 1 ali ponovitev v nedeljo 9. aprila ob 18:30 in četrtek 13. aprila ob 21.25 na RTV SLO2.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.