Razpoke na steni? Sanacija posedenih temeljev

Moški popravlja fasado
Foto: on Uretek d. o. o.

Na hišah in drugih stavbah se na stenah včasih pojavijo razpoke. Pogost vzrok za nastanek razpok je posedanje temeljev, ki je posledica sprememb v terenu, kot so npr. izsušitev terena (suša), puščanje vodovodnih cevi in odtokov, neustrezno utrjeni nasipi, izkopi v bližini objekta, delovanje podtalnice in posledično izpiranje temeljev, vibracije … V novejšem času imajo vedno bolj negativen vpliv na zemljo ekstremne klimatske spremembe, katerih posledica so lahko hude suše in močnejše deževje s poplavami.

Utrditev terena

Ena izmed zelo učinkovitih rešitev je tehnologija globinskega injektiranja Uretek, ki je specializirana za utrjevanje (konsolidacijo) temeljnih tal stanovanjskih hiš in blokov, poslovnih stavb, industrijskih objektov, spomeniško zaščitenih stavb in drugih objektov. Gre za preprost, čist, hiter, natančen in učinkovit postopek, pri katerem v temeljna tla vgradimo raztezno geotehnično smolo. Z omenjenimi injekcijami učvrstimo teren ter izboljšamo njegovo odpornost in nosilnost.

Fasada pripravljena na sanacijo
Foto: on Uretek d. o. o.

Izvedba injektiranja

Skozi temelje izvedemo manjše vrtine do potrebne globine. S pomočjo posebne naprave nato injektiramo smolo v teren. Smolo najprej vgradimo neposredno pod temelj, potem pa sledi izvedba močnih injekcij do potrebne globine. Smola se širi in z ekspanzijsko silo utrdi teren. Rezultat je izboljšana nosilnost temeljnih tal. Celoten poseg nadziramo s sistemom laserskih merilnikov in z geotehničnimi merilnimi sondami.

Uretek je trajen in prijazen do okolja

Smola Uretek Geoplus je trajna. V teren vgrajena raztezna geotehnična smola se ne krči in ne razkraja. Smola Geoplus je nevtralna do okolja in skladna z evropskimi okoljskimi direktivami. Sanacije temeljnih tal s sistemom Uretek odlikujejo tehnološka dovršenost, učinkovitost, izvedba brez razkopavanja ter možnost dvigovanja in izravnave posedenih konstrukcij.

uretek@uretek.si | 01 787 83 86 | Spletna stran

Uretek® je z več kot 30 leti izkušenj vodilno podjetje na področju injektiranja raztezne geotehnične smole za utrjevanje temeljnih tal.

Prejšnji članekKorak za korakom: Kako najlažje izrezljati bučo za noč čarovnic
Naslednji članekUpokojenci, vlada ima za vas dve čudoviti novici!
logo uretek
uretek@uretek.si|01 787 83 86| Spletna stran

Uretek® je z več kot 30 leti izkušenj vodilno podjetje na področju injektiranja raztezne geotehnične smole za utrjevanje temeljnih tal.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.