Upokojenci, vlada ima za vas dve čudoviti novici!

2023 numbers on a calculator and euros banknotes, new year finance, money inflation and budget concept
Foto: Delpixart iz iStock

Upokojenke in upokojenci ter prejemniki nadomestil invalidskega zavarovanja se lahko razveselijo vsaj ene male vesele novice oziroma dveh. Vlada je zagotovila dva ukrepa, s katerim želi zagotoviti izboljšanje gmotnega položaja upokojencev. Po domače: »penzije grejo gor«.

Z namenom naslavljanja stisk upokojencev in zmanjševanja tveganja njihove socialne izključenosti ter v skladu z javno finančnimi zmožnostmi je vlada zagotovila dva ukrepa.

Pokojnine bodo v novembru in decembru višje

euro bills and coins - cash money
Photo by hanohiki on iStock

Upokojenke in upokojenci ter prejemniki nadomestil iz invalidskega zavarovanja bodo novembra in decembra letos prejeli za 1,8 odstotka višje pokojnine oziroma nadomestila.

Zimsko letni dodatek!

Drugi ukrep prinaša enkratni dodatek v obliki zimsko letnega dodatka v višini izplačila 40 odstotkov izplačanega letnega dodatka.

Ta ukrep bo z namenom blažitve posledic draginje za najranljivejše prebivalce izplačan vsem upokojencem in prejemnikom nadomestil iz invalidskega zavarovanja skupaj z rednimi nakazili pokojnin oziroma nadomestil v decembru 2023.

Prejšnji članekRazpoke na steni? Sanacija posedenih temeljev
Naslednji članekOkus ustvarjalnosti – ustvarjanje edinstvenih jedilnic
Žiga Kastelic

SEO urednik

1 komentar

  1. Ha, ha! Ta ukrep NE RAZLIKUJE, da bo z namenom blažitve posledic draginje ZA NAJRANLJIVEJŠE PREBIVALCE, novembra in decembra letos 1,8%, izplačan VSEM upokojencem!?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.