Priznanje ZKG za leseno okno – AJM

Drugo priznanje ZKG na sejmu DOM 2014 je za leseno okno – AJM IV 90 prejelo podjetje AJM iz Pesnice pri Mariboru. Podjetje je bolj znano kot proizvajalec oken iz PVC in aluminija ter njihove sodobne vgradnje, in je lani uspešno pričelo s proizvodnjo tudi leseni oken.

Podjetje je prepoznanvno kot proizvajalec stavbnega pohištva iz PVC in aluminija ter njihove sodobne vgradnje. V letu 2011 je pričelo vzpostavljati proizvodnjo lesenega zunanjega stavbnega pohištva. Dosežek zaznamuje celovit proces od raziskave podatkov o zasnovi lesenih oken in trendov njihovega razvoja ter tehnologije izdelave do oblikovanja lastnih konstrukcijskih rešitev, sistema preskušanj (TRC JUB, ZAG in IFT Rosenheim), zagona redne proizvodnje in dovršenega pristopa k trženju in prodaji. Posebej je pohvalno, da so za preverjanje pravilnosti načrtovalskih odločitev uporabili vse tehnike preskušanja, ki so trenutno na trgu, in s pridobljenimi pozitivnimi poročili o preskušanju dokazali, da so na pravi poti pri snovanju nadaljnjih izboljšav lesenega okna in postopkov njegove izdelave.

Lesena okna izdelujejo šele dobro leto, zato je obseg izdelave še vedno butičen v primerjavi z ostalo njihovo proizvodnjo oken in vrat. Način vgradnje je že utečen in v praksi potrjen, enako prodajne poti in trženje, sistem notranje kontrole in drugi postopki, ki sestavljajo proizvodni krog od obdelave vhodnih surovin do predaje končnega izdelka v uporabo. Vsi uporabljeni materiali imajo ustrezna poročila o preskušanju in certifikate. Priprava delovnega procesa in obvladovanje proizvodnje poteka v skladu s SIST ISO 9001:2008. Podjetje skrbi za dodatno izobraževanje zaposlenih in podizvajalcev ter njihovo seznanjanje z novostmi pri izdelkih, materialih in načinih vgradnje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.