Prednosti in slabosti pralnih strojev

A woman's hand puts a dirty plate in the dishwasher
Foto: Geanna8 iz iStock

Pomivalni stroj je postal v naših gospodinjstvih že nuja. Kljub temu pa se mnogi za nakup pomivalnega stroja ne odločajo iz različnih razlogov. Katere prednosti in slabosti torej prinaša eden najbolj pomembnih gospodinjskih aparatov, brez katerega si skoraj ni mogoče predstavljati pranja posode?

V zadnjih letih je svet naredil kar nekaj izjemnih skokov, ko govorimo o tehnologiji gospodinjskih aparatov. Morda je tu na prvem mestu prav pomivalni stroj, ki je od enega samega programa prešel v pravo pravcato pametno napravo. Večina ponudnikov ima široko paleto izbire, potrebno je vedeti le, kaj točno iščemo in zakaj.

Prednosti pomivalnega stroja

Pomivalni stroj prinaša kar nekaj prednosti, med katerimi sta seveda v ospredju manjša poraba vode in prihranek časa. Velika večina pomivalnih strojev ima na voljo številne programe in nastavitve, ki optimizirajo porabo vode in energije, obenem pa skrbijo za čim bolj temeljito čiščenje posode. Pomivalni stroj bo bolj temeljito očistil posodo, s katere bo odstranil viruse, bakterije in druge mikroorganizme. Pri tem gospodinjskem aparatu ni vse samo v pomivanju, saj bo marsikateri stroj posodo tudi posušil, kar vam bo prihranilo tudi čas brisanja. Tudi njihova vgradnja v samo kuhinjo je lahko raznolika (vgradni, prostostoječi), a še vedno enostavna.

Little girl helping her mother with household chores at home. Happy mom and daughter giving high five while unloading the dishwasher together. Kid learning to be responsible by doing tasks
Foto: PeopleImages iz iStock

Ste vedeli, da pri pomivanju posode z rokami porabite tudi do petkrat večjo količino vode kot povprečni pomivalni stroj? Tudi med najboljšimi in najslabšimi pomivalnimi stroji je lahko razlika precej očitna pri porabi vode.

Slabosti pomivalnega stroja

Pomivalni stroj praktično nima slabosti, vezane so zgolj na medsebojne razlike. Tako je potrebno paziti le na kakovost, ponudbo in zmogljivost pomivalnih strojev med katerimi boste izbirali. Potrebno pa je vedeti nekaj. Ker gre za gospodinjski aparat, zanj potrebujete prostor in denar, zna pa se zgoditi, da bo potreboval nekaj malega vzdrževanja in skrbi.

White cups in new dishwasher close-up. Clean dishes. Housekeeping devices.
Foto: alex_ugalek iz iStock

Pomivalni stroj je optimalni gospodinjski aparat

Pomivalni stroj prinaša obilo prednosti za vaše gospodinjstvo, ki dobesedno zasenčijo tisto malo peščico slabosti. Pri izbiri pomivalnih strojev bodite pozorni na marsikaj, vedno pa vam bodo na pomoč priskočili strokovnjaki. Da bo izbira pomivalnega stroja še lažja, izberite Big Bang. S široko ponudbo pomivalnih strojev in drugih gospodinjskih aparatov so odlična izbira za nadgradnjo vašega doma.

eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Prejšnji članekVinil na Črni petek? Vedno pametna izbira
Naslednji članekPredstavljamo toplotno črpalko MonoBlock Edge EVO 2.0 – EXC
eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.