Pod Raduho najdete izvrstno gobovo juho

Gobova juha

Zdaj, ko se je začela jesen, se ponovno odpravljamo na sobotna in nedeljska potepanja, med katerimi radi odkrivamo lepote Slovenije. Ta morajo prav gotovo vključevati tudi kosilo. A kaj, ko ste že siti klasičnih restavracij in picerij?

Ponovno se spoznajte s klasično slovensko hrano, kot so gobova juha, ajdovi žganci, enolončnice in domač štrudelj. Te stržejo po večini le še v gorskih kočah, kot je Koča v Grohotu pod Raduho.

Na kočo se lahko odpravite vsak dan v letnem času (od 1. junija do 30. septembra) ter ob koncih tedna in praznikih maja in oktobra. Med novembrom in aprilom pa se morate za obisk dogovoriti z oskrbnikom Slavkom po telefonu 041 417 951.

Koča ima razgled na čudovito skalnato kuliso Laneža ter Male in Srednje Raduhe, ki jo dopolnjuje zelenilo travnikov prostorne krnice. Po kakšen košček razgleda več je treba narediti malo več korakov. Od spodaj se odpre pogled proti Olševi, ali pa se povzpeti na gozdnato rebro nad krnico, od koder lahko najprej pokukamo na Peco, nato pa skozi krošnje še na znane obrise Savinjskih Alp.

Ne odlašajte več in pridite na Kočo na Grohotu pod Raduho. Na njegovo planoto na 1460 metrov vodita dve lahki, označeni poti, ki zahtevata le petinštiridesetminutni sprehod.

Glavni urednik

Prejšnji članekPridite na Smrekovec na ajdove žgance in kislo mleko
Naslednji članekPostavitev letne kuhinje od a do ž
Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.