Pločevinasta kritina TILCOR

Novozelandska znamka pločevinaste kritine TILCOR ima glede na testiranja inštituta BBA najdaljšo pričakovano življenjsko dobo med tovrstnimi kritinami pri nas. BBA Certs je referenčni certifikacijski organ za pločevinaste kritine s posipom iz kamenega granulata.

Kritina Tilcor je v celoti narejena na Novi Zelandiji. Za izdelavo kritine Tilcor se uporablja novozelandska jeklena pločevina Zincalume, ki je protikorozijsko zaščitena z aluminij-cinkovo zlitino.

 

Ta pločevina ima edinstveno prednost, ker je narejena iz jekla iz najčistejše železove rude z Nove Zelandije. Jeklo iz železove rude ima v primerjavi z običajnim recikliranim jeklom precej daljšo življenjsko dobo. Reciklirano jeklo namreč vsebuje neželene primesi, ki povzročajo mikrorazpoke in večjo dovzetnost za rjavenje.

 

Za izdelavo posipa se pri kritini Tilcor uporablja izključno naravni kameni granulat, ki izvira iz novozelandskih nahajališč v štirih naravnih barvah. Tak granulat se s časom ne razbarva in strešniki ne postanejo lisasti. Glede tega je potrebno biti še posebej pozoren, kajti na trgu je veliko pločevinastih kritin, kjer se uporablja svetel kremenčev pesek, ki je pobarvan z različnimi barvami.

 

Tudi na splošno ima pločevinasta kritina v primerjavi s kritinami iz drugih materialov številne prednosti. Pločevinasta kritina je varna pred močnimi vetrovi in je najvarnejša tudi v primeru velike toče. Več o tem si lahko preberete na spletni povezavi: Pločevinasta kritina

 

Na račun omenjenih prednosti in vrhunske kakovosti je kritna Tilcor na trgu zelo konkurenčna. Podjetje Bonmark, uradni distributer za Slovenijo in Avstrijo, ima skupaj z novozelandskim proizvajalcem Ross Roof Group v načrtu v naslednjih letih doseči najmanj 30% tržni delež med tovrstnimi kritinami pri nas.

 

Povezava: www.bonmark.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.