Ogrevanje z IR paneli

Ekosen
Foto: Ekosen

Kako v poplavi ponudbe IR-panelov na trgu izbrati prave? Vse bolj prevladuje trend ogrevanja z IR-paneli, zato vedno več trgovcev v svoj nabor izdelkov vključuje različne IR-panele in druge grelne plošče, ki jih pod tem imenom umešča na police. Investicija v IR-ogrevanje pa je velik zalogaj, sploh ko kupci iščejo dolgoročno rešitev, s katero bodo tudi prihranili. Podjetje Ekosen ima na področju infrardečega ogrevanja 14-letno tradicijo in vlaga v razvoj lastnih IR-panelov in edinstveno regulacijo.

Ekosen
Foto: Ekosen

Investicija v IR grelni sistem ekosen

Natančno investicijo je težko določiti, saj je odvisna od objekta – izolacije, kvadrature, višine stropa, števila prostorov. Za lažjo predstavo lahko navedemo, da so cene Ekosenovih najbolj prodajanih IR-panelov s 15-letno garancijo od 200 do 500 evrov, odvisno od moči IR-panela. Če okvirno izračunamo, koliko znaša investicija v Ekosenov IR grelni sistem in vzamemo za enoto 100 m2 ogrevalne površine, ki ima novejšo, povprečno izolacijo (razred C), ta znaša od 4.500 do 6.000 evrov. Vas zanima, koliko bi privarčevali, če bi svoj dom ogrevali z IR-grelnim sistemom Ekosen? Preverite >>> TUKAJ!

Ekosen
Foto: Ekosen

Izračun porabe električne energije

Vgradnja IR grelnega sistema zahteva upoštevanje zakonitosti IR-ogrevanja in natančen izračun potrebnih moči IR-panelov za vsak prostor posebej. Če to zanemarimo, bo poraba električne energije bistveno večja in občutek toplote v prostoru neprijeten. Za učinkovito porabo električne energije in prijetno toplino prostora je obvezen posvet s strokovnjakom na področju IR-ogrevanja. Ta nam bo pomagal določiti pravilen položaj in število IR-panelov ter natančno izračunal potrebno moč in estetsko umestil IR-panele v prostor. Okvirna letna poraba za zgoraj opisan primer je med 2.800 in 3.800 kWh el. energije/leto. Najboljši izkoristek lahko dosežemo le s kakovostnimi IR-paneli in pametno regulacijo grelnega sistema. Uporaba naprednega regulatorja prihrani 25 % pri porabi električne energije – v primerjavi z drugimi na trgu in natančnim vpogledom v porabo, zaradi česar lažje načrtujemo izdatke za ogrevanje v prihodnosti.

Ekosen
Foto: Ekosen

Upravljanje in vzdrževanj

Upravljanje z IR grelnim sistemom je popolnoma preprosto in omogoča upravljanje na daljavo prek aplikacije IRSun. IR Sun WIFI regulator je posebej prilagojen za ogrevanje z IR-paneli. Visoko zaznaven regulator, s pomočjo katerega se toplota enakomerno razporedi brez temperaturnih nihanj, zagotovi visoko ugodje bivanja. Za vsak prostor se lahko nastavi želena temperatura, s pomočjo vnosa urnika pa se dodatno prilagodi navadam in rutini posameznika ali družine. Za tak sistem ni potrebno vzdrževanje.

Ekosen verjame v trajnostni razvoj in skrb za okolje ter želi prihodnim generacijam zagotoviti neokrnjeno naravo. Z ustvarjanjem dodane vrednosti namenja posebno pozornost tudi socialnemu okolju. Naklonjeni so zadovoljevanju tržnih potreb brez negativnih vplivov na naravno okolje. Ponudba podjetja Ekosen zato obsega proizvode, ki se jih v popolnosti reciklira, so energetsko učinkoviti in imajo dolgo življenjsko dobo.

Ekosenovi specialisti za IR-ogrevanje so vam na voljo na telefonski številki 080 30 10

Obiščete jih lahko:

  • v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,
  • v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,
  • v Kopru, Piranska 2.

Več informacij o IR ogrevanju: www.ekosen.si

info@ekosen.si | 080 30 10 | Spletna stran

Podjetje Ekosen je vodilno na področju IR-ogrevanja. S svojimi proizvodi nudimo alternativo pri varčevanju z energijo. Naravnani smo ekološko in k ljudem ter kot taki strmimo v prihodnost.

Prejšnji članekZačela se je gradnja mega tovarne EV baterij
Naslednji članekSuša povzroča razpoke na stavbah
info@ekosen.si | 080 30 10 | Spletna stran

Podjetje Ekosen je vodilno na področju IR-ogrevanja. S svojimi proizvodi nudimo alternativo pri varčevanju z energijo. Naravnani smo ekološko in k ljudem ter kot taki strmimo v prihodnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.