Odprte prhe – pridih raja

geberit
Stenski odtok Geberit omogoča kopalnico brez ovir in neprekinjeno podobo kopalnice. Photo by GEBERIT

Breznivojski pršni prostori

Zaradi elegantnega videza in prostornosti, ki jo nudijo, postajajo breznivojske prhe vse bolj priljubljene. Da bi ostale praktične in priročne, pa je dobro pri načrtovanju upoštevati določene smernice.

geberit
Geberit CleanLine kanalete združujejo izjemen videz s funkcionalnostjo in higieno. Ker je diskretno nameščen na robu pršnega prostora, lahko uživate v neprekinjeni površini breznivojske prhe. Photo by GEBERIT

Kot nakazuje poimenovanje, vam pri vstopanju v breznivojske pršne prostore ni treba prestopiti praga ali odpreti vrat. To pomeni, da lahko še na pol v spanju brezskrbno vstopite vanjo, ne da bi vas skrbelo, ali se boste ob kaj spotaknili, in si nato privoščite razvajanje z nežnim curkom vode, ki vas bo počasi prebudila. Najboljše je, če je lahko dostopna točka do območja prhe široka vsaj 60cm, samo območje prhe pa naj bi merilo vsaj 90cm x 90cm; večje je, boljše je.

Ne pozabite na ločilno steno

Neverjetno je, kako daleč iz območja prhe lahko voda poškropi, zato je izjemno pomembno, da ne pozabite na namestitev ločilne stene. Brez nje se bo namreč prijetno prhanje končalo s precej nezanimivim postopkom čakanja na to, da se tla v kopalnici posušijo. Če torej nameščate breznivojsko prho brez vrat, vam priporočamo, da izberete tako veliko ločilno ploščo, kot vam prostor dopušča. Širša kot bo prozorna ločilna stena, večje območje bo zaščitila pred škropljenjem vode.

Varna izbira

geberit
Pršna kad Geberit Sestra je na voljo v beli, kamnito sivi in v barvi grafita ter se lahko vgradi tudi v nivoju tal. Photo by GEBERIT

Lastnosti tal in izbira mesta odtoka sta glavni točki, ki ju morate upoštevati pri načrtovanju breznivojskega pršnega prostora. Če vam je kdaj spodrsnilo pod prho, dobro veste, kako pomembno je, da površina tal zagotavlja varen oprijem tudi, ko ste namiljeni in mokri. Nihče ne stoji rad na pršnem odtoku, zato vam priporočamo, da ga namestite kar najbližje steni ali neposredno za njo.

Še posebej v družinskih kopalnicah se lahko šamponi in drugi izdelki za prhanje nakopičijo in zasedejo ves pršni prostor. Stenska niša za shranjevanje različnih stekleničk in tub je praktična rešitev za to težavo, saj vse ohrani na svojem mestu, tudi med čiščenjem kopalnice.

info.si@geberit.com | 01 586 22 00 | Spletna stran

Vodilno podjetje v Evropi na področju sanitarnih proizvodov.

Prejšnji članekKako zgraditi energijsko varčno hišo brez dodatne toplotne izolacije fasade?
Naslednji članekKako očistiti žleb?
info.si@geberit.com | 01 586 22 00 | Spletna stran

Vodilno podjetje v Evropi na področju sanitarnih proizvodov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.