Odločitev za vgradnjo prezračevalnega sistema je naložba v bolj zdravo bivalno okolje

Young woman hiking and going camping in nature. Person with backpack walking in the forest
Foto: LeManna iz iStock

Ali ste vedeli, da naj bi bil zrak v notranjih prostorih kar od 4- do 5-krat bolj onesnažen kot tisti zunaj? V svojih domovih kuhamo, pomivamo, sušimo perilo … In vsa ta, čeprav nujna, opravila ustvarjajo visoko raven vlage v notranjih prostorih, poleg tega pa v bivalno okolje izhlapevajo tudi potencialno nevarne snovi, ki jih vsebujejo čistila. Poleg tega veliko ljudi za odpravljanje neprijetnih vonjav uporablja tudi različne osvežilce zraka, ki pa zagotovo ne pripomorejo k bolj zdravim bivalnim pogojem.

Seveda je prav, da je naš dom čist in da v njem lepo diši, a ne na račun kakovosti zraka v njem.

Čezmerna vlaga, plesen, nevarne kemikalije … Naš dom se lahko iz oaze miru in dobrega počutja hitro spremeni v pravo tempirano bombo. In posledice se navadno pokažejo prav tam, kjer si najmanj želimo: Na našem zdravju in dobrem počutju.

Glavobol, nespečnost, alergije, bolezni dihal … Vse to so lahko posledice slabe kakovosti zraka v notranjih prostorih.

Je zračenje edini način za izboljšanje kakovosti zraka v našem domu?

Seveda je pomembno, da svoj dom čim večkrat dnevno temeljito prezračimo. A saj sami veste, da na zračenje notranjih prostorov pogosto kar pozabimo ali pa se nam preprosto ne ljubi. Predvsem v hladnejšem delu leta z odpiranjem oken večkrat na dan ustvarimo tudi velike toplotne izgube, v pomladnem času pa v svoj dom spuščamo tudi cvetni prah in druge alergene.

Roka drži telefon, na kateri je vidna aplikacija, v ozadju je dnevna soba
Foto: on Lunos

Kaj torej storiti, da bi poskrbeli za redno prezračevanje ter si tako zagotovili čist zrak in zdrave bivalne pogoje?

Razmislek o vgradnji prezračevalnega sistema je zagotovo na mestu

Ena od najbolj učinkovitih rešitev je zagotovo vgradnja prezračevalnega sistema, ki bo namesto vas poskrbel za nadzorovano prezračevanje ter izboljšanje mikroklime v notranjih prostorih. Velika prednost prezračevalnih sistemov je v tem, da ti stalno dovajajo svež zrak v prostor, iz njega pa odvajajo izrabljenega skupaj z vsemi ostalimi škodljivimi snovmi. Poleg tega preprečujejo prepih in vdor zunanjega hrupa ter prahu.

V podjetju Lunos vam nudimo pester nabor prezračevalnih sistemov, zato smo prepričani, da boste v naši ponudbi našli rešitev, ki bo zadovoljiva vse vaše želje in potrebe. Naši prezračevalni sistemi bodo poskrbeli, da boste zaživeli bolj kakovostno in zdravo življenje. Pomembno je poudariti, da so naši prezračevalni sistemi primerni tako za novogradnje kot tudi za starejše objekte.

Lunosove prezračevane sisteme odlikuje izjemna energetska učinkovitost, kar vam ob relativno nizkih investicijskih in obratovalnih stroških dolgoročno prinaša tudi precejšnje prihranke pri ogrevanju.

Obdarjamo vas s svežino!

Svežina še nikoli ni bila dostopnejša kot prav v letošnjem decembru, saj smo za vas pripravili posebno akcijo, v kateri sta vam vrhunski prezračevalni enoti i-Vent in Silvento V-EC na voljo kar 50 % ceneje*. In kar je najboljše: Poleg popusta vam v sodelovanju z Leanpay omogočamo tudi plačilo na obroke.

*30 % popusta Lunos + 20 % popusta Eko sklad.

Akcija velja od 1. do 31. 12. 2022.

logo Lunos
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Prejšnji članekNamakalni sistemi za kmetijstvo: Objavljen razpis za naložbe
Naslednji članekTop decembrski okusi vročih čokolad
logo Lunos
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.