Obseg prodaje v BISOL Goup že v mesecu juniju na ravni lanskoletne, slovenski trg skoraj zamrl

Skupina BISOL Group kljub mrtvilu slovenskega fotovotaičnega trga povečuje prodajo ter svoje poslovanje uspešno širi na nove trge. Fotonapetostne module BISOL trži že v več kot 55 državah po svetu, kjer se slovenska blagovna znamka BISOL uveljavlja kot sinonim vrhunske kakovosti. Z optimizacijo delovnega procesa, stroškovno konsolidacijo in hitrim prilagajanjem spremembam na trgu že v prvem polletju dosega proizvodne rezultate celotnega lanskega leta. Poleg tega so svojo zadolžitev na proizvodni dejavnosti v zadnjih 18 mesecih prepolovili.

Skupina BISOL Group beleži rekordno zasedenost proizvodnih kapacitet, saj je že v prvem polletju letošnjega leta proizvedla večje število visokokakovostnih fotonapetostnih modulov kot v celotnem minulem letu. V drugi četrtini leta se je obseg prodaje v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal za 22-odstotkov. V mesecu juliju povpraševanje po kakovostnih izdelkih BISOL še naprej raste, saj beležijo več kot 217-odstotno povečanje števila naročil iz tujine v primerjavi z lanskim julijem. Obetavne so tudi napovedi za drugo polovico leto. Proizvodnja je posledično polno zasedena in obratuje v štirih izmenah, sedem dni na teden. Zaradi povečanih potreb so letos na novo zaposlili tudi 37 ljudi.

 

BISOL Group je eden redkih svetovnih proizvajalcev med srednje velikimi in velikimi družbami, ki v vseh 9 letih svojega obstoja izkazuje pozitivne poslovne rezultate in to navkljub izjemno nestanovitnim razmeram na mednarodnem fotovoltaičnem trgu, ki ga zaznamujejo izjemno veliki pritiski na nižanje cen proizvodov. V razmerah pogostih konsolidacij in stečajev konkurenčnih podjetij skupina dosega pozitivne poslovne rezultate tako z vidika rasti števila proizvedenih solarnih izdelkov kot tudi s finančnega vidika. Izjemno hitro znižuje tudi svoje finančne zadolžitve, saj je v zadnjih 18 mesecih svoje kreditne obveznosti na proizvodni dejavnosti uspela zmanjšati kar za polovico.

 

Medtem ko se je domači, slovenski fotovoltaični trg skoraj popolnoma ustavil, v svetovnem merilu pa v branži marsikateri proizvajalci konkurenčnega boja v zaostrenih gospodarskih pogojih niso zdržali, BISOL Group širi svojo prisotnost na tujih trgih in veča prodajo. Z uspešno poslovno strategijo, ki vključuje nenehno vlaganje v kakovost izdelkov in storitev, implementacijo novih izdelkov in tehnoloških rešitev, individualno tehnično podporo strankam, osebni pristop in izjemno fleksibilnost, širi svojo prodajno mrežo in izvaža v več kot 55 držav po svetu. Večino, kar 98,7 % prodaje predstavlja izvoz, med katerimi prevladujejo tradicionalni evropski trgi kot so Italija, Francija, Belgija in Velika Britanija. Z novimi projekti še naprej nadaljuje svoje ambiciozne načrte za širitev predvsem na trge držav nekdanje Sovjetske zveze, med njimi je tudi nedavno podpisana več megavatna pogodba za dobavo fotonapetostnih modulov v Belorusijo. V zadnjem letu je BISOL Group sklenil pomembne distribucijske pogodbe s partnerji v skandinavskih državah, v Turčiji, na Baltiku, v državah nekdanje Sovjetske zveze, v severni Afriki in na Poljskem. Skupina izvaža tudi namanj poznane trge Arube, Francoske Gvajane, Gvadalupe, otoka Reunion in Čada. Naraščanje števila investicij v solarno energijo v svetu spodbuja predvsem spoznanje, da gre za cenejši in trajnostni vir električne energije. Glavni motiv torejne predstavljajopričakovani finančni donosina račun zagotovljenihodkupnih cenproizvedene električne energije, ampak prihranek pri stroških za elektriko, izraba zelene energije, avtonomnost in zagotavljane zanesljive oskrbe z električno energijo tudi na območjih, kjer dostop do elektrodistribucijskega omrežja ni mogoč.

 

S svojim oddelkom za raziskave in razvoj BISOL Group neprestano vlaga v razvoj novih proizvodov, zato poleg fotonapetostnih modulov vedno večji delež prihodkov predstavlja prodaja ostalih solarnih izdelkov, kjer je cenovni pritisk manjši. Med njihovim razširjenim solarnim asortimentom naj izpostavimo energetsko samozadostne solarne ulične svetilke BISOL SSL-30 ter otočne in hibridne sisteme, ki omogočajo oskrbo z elektriko na območjih brez dostopa do električnega omrežja ali služijo kot rezerva obstoječemu viru električne energije. Razvili so lastne vsestranske aluminijaste in polietilenske nosilne konstrukcije, ponujajo tudi storitev nadzora in vzdrževanja sončnih elektrarn ter podporo pri projektiranju, financiranju in postavitvi sončnih elektrarn na ključ. Poleg standardnih visokokakovostnih poli-in monokristalnih fotonapetostnih modulov različnih vršnih moči je BISOL Group nedavno lansiral serijo izjemno učinkovitih modulov PeakPerformance ter serijo modulov Spectrum v devetih različnih barvah, ki omogočajo vizualno uskladitev kritine in sončne elektrarne.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.