Novi LUNOS e2 – energetsko učinkovitejši, tišji in z avtomatsko kontrolo vlage

Lunos e2 je sistem z izjemno visokim toplotnim izkoristkom, ki znaša 93,6 %. Slišnost pri delovanju enote je sedaj znižana na vsega 11 dB kar je za človeka popolnoma neslišno. Prednost, ki jo kupci dosežejo, se odraža na ustrezni izmenjavi zraka ob popolnoma zaprtih oknih ter ohranjanju toplote. Lunos e2 slovi po izjemno nizkih stroških vgradnje, saj ni potrebno napeljevati razvodnih cevi, zato je odlična rešitev tako za novogradnje kot tudi za sanacije. Avtomatska kontrola vlage poskrbi za optimalno delovanje sistema in zagotavlja optimalno bivalno klimo v vseh letnih časih.

Na letni ravni posamezna rekuperatorska enota porabi za približno 2,3 € električne energije. Filtri so trajni in jih je moč prati pod tekočo vodo lahko pa izberete tudi  filtre za cvetni prah ki so še posebej primerni za alergike in ljudi z občutljivim zdravjem.

NOVA generacija najbolje prodajanega prezračevalnega sistema v Sloveniji – Lunos e2.

Prezračevalni sistem Lunos e2 se vsako leto izboljšuje je bil leta 2016 ponovno nagrajen kot najboljši prezračevalni sistem »Best of 2016 « hkrati pa je prejel še prestižno nagrado za najbolj energetsko učinkovit proizvod leta »Best  product  of  the  year  2016« v kategoriji funkcionalnost in ekologija.

Prednosti Lunos e2

Neslišno delovanje
Elektromotorji z visoko učinkovitostjo, z najnovejšo ekonomično in ekološko tehnologijo, v kombinaciji z mehansko predelanimi in posebej izboljšanimi ventilatorji, so znane prezračevalne zvoke skorajda izničili. Z vsega skupaj 11,5 dB* na 1. stopnji, 17,5 dB* na 2. stopnji in 23 dB* na 3. stopnji delovanja (kar ustreza 17, 38 oziroma 48 m3/h volumenske kapacitete) se prezračevalniki uvrščajo v področje daleč pod DIN zahtevanimi mejnimi vrednostmi za bivalne in spalne prostore. LUNOS postavlja povsem nova merila v smislu zvoka pri prezračevanju. Za primerjavo: zmanjšanje za  vsega 3dB pomeni razpolovitev intenzivnosti zvoka. Nova generacija Lunos e2 je torej zmanjšala slišnost tako učinkovito, da je približno 3 krat nižja slišnost kot jo zahtevajo najstrožji standardi.

Prijaznost do okolja
S preračunano porabo 0,07 W/m3/h je e2 neprekosljivo energetsko učinkovit in zato aktivno prispeva k varovanju okolja, kakor tudi k prihrankom, ki se poznajo v denarnici. Določila aktualnega standarda DIN 1946-6 za naprave energetske učinkovitosti E so presežena v mnogokratniku, kar napravo e2 postavlja na 1.mesto med primerljivimi proizvodi.

Inovativnost

e2 deluje po znanem principu regenerativne izmenjave toplote, ki jo je podjetje LUNOS izboljšalo skoraj do popolnosti.

Tako imenovani acuvent-hranilnik toplote je umeščen na sredino zračnega toka, ki ga ustvarja eko-ekonomični motor z aksialnim ventilatorjem. Z izmenjajočo smerjo zračnega toka, ki se ga namensko povzroča z delovanjem ventilatorja, se keramično jedro napolni s toplotno energijo zraka, ki izhaja iz prostora, ter jo oddaja v dovajani zrak. Ta proces je tako učinkovit, da se pri prezračevanju izgubi le 10% energije za ogrevanje. Za uravnovešeno odvajanje in dovajanje zraka je priporočljivo vgraditi dve enoti oziroma parno število prezračevalnih naprav e2. Zelo pomemben del prezračevalne enote je  učinkovit filter. Filtri so trajni in enostavni za čiščenje.

Za tiste z alergijami pa ponujamo posebne mikro filtre ki poskrbijo, da  cvetni prah, umazanija in prašni delci ne morejo več v bivalne prostore.

Majhnost
e2 je najmanjša decentralna prezračevalna naprava za prezračevanje bivalnih prostorov z rekuperacijo toplote in deluje na principu regenerativne toplotne izmenjave. S pomočjo najmodernejše tehnologije nam je uspelo izdelati hranilnik toplote iz keramičnega kompozita, ki povrne toploto v vrednosti 93,6%. Kombinacija z visoko učinkovitim ekonomičnim in ekološkim elektromotorjem ter pametnim uravnavanjem je omogočila LUNOS-u razvoj najbolj gospodarne naprave za prezračevanje.

Združljivost
Kjer je že vgrajen kakšen od LUNOS-ovih prezračevalnih sistemov, se e2 lahko umesti v že obstoječe odprtine v zunanjih stenah tipa ALD-R 160 ali ALD-R 160 L v LUNOtherm elementih. Tudi pri novogradnjah se e2 lahko kombinira z vsemi LUNOtherm elementi. V kombinaciji z LUNOtherm fasadnimi elementi ostane ob okenskem okvirju le komajda vidna reža. Rešetke in posegi v steno niso več potrebni.

Vsestranskost
LUNOS e2 lahko uporabimo tako pri novogradnji, kakor pri sanaciji. Pri novogradnji se e2 lahko vgradi z vstavitvijo stenskega ohišja že med zidake, ali pa se kasneje oziroma pri sanaciji vgradi s prebojem stene v premeru 162 mm, kar izvedemo s posebnim vrtalnikom. Pri tem mora biti stena debela minimalno 30 cm (skupaj z izolacijo). Naprave se z nizkonapetostnim kablom (12V) povežejo neposredno z upravljalno enoto (220 V).

Prezračevanje z rekuperacijo toplote bo z LUNOS napravo e2 učinkoviteje kot je bilo kdajkoli prej. Poraba električne energije po vsaki napravi je namreč le:

    • 1,2 W pri zahtevani izmenjavi 17m3/h
    • 2,3 W pri zahtevani izmenjavi 38m3/h
    • 3,0 W pri zahtevani izmenjavi 48 m3/h

 

To pomeni porabo 0,07W/m3/h pri povrnitvi toplote v vrednosti 93,6%Pomembna je trajnost! Vsi izdelki so izdelani izključno iz okolju prijaznih in recikliranih materialov, okolju prijazni so tudi postopki obdelave.

Spdoaj si oglejte kratek video o vgradnji prezrečevalnega sistema Lunos e2!

info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Prejšnji članekNagradna igra: Vodni filter HYPER
Naslednji članekIdealna kombinacija: Daikin Altherma Hybrid
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.