Idealna kombinacija: Daikin Altherma Hybrid

Toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid je nov Daikinov sistem ogrevanja objektov in gospodinjske tople vode, ki združuje tehnologijo toplotne črpalke zrak-voda ter tehnologijo plinskega kondenzacijskega kotla. V odvisnosti od zunanje temperature, cene električne energije in plina ter potrebe po toplotni energiji v zgradbi, sistem pametno izbira najbolj ekonomičen način delovanja: delovanje samo s toplotno črpalko, samo s plinskim kondenzacijskim kotlom ali hkratno delovanje obeh sistemov, t.i. hibridno delovanje.

Toplotno črpalo Daikin Altherma Hybrid lahko uporabimo kot edini vir ogrevanja za večje objekte, tudi ko ne moremo ali se ne odločimo za korenito obnovo objekta (zamenjavo oken, obnovo fasade) , ker plinski kotel zagotavlja od 7 do 27 kW moči. Daikinova patentirana tehnologija omogoča, da toplotna črpalka in plinski kondenzacijski kotel delujeta skupaj v t.i. hibridnem načinu. Rezultat je najbolj ekonomičen način pridobivanja potrebne toplote.

Prednost ekonomične investicije

Dolgoročno ekonomična investicija v ogrevanje plinificiranega objekta je želja vsakega investitorja. Fleksibilnosti in kontrole stro- škov delovanja sistema ogrevanja ne omogoča vsak sistem na trgu. Daikin Altherma uporabniku ponuja fleksibilen in ekonomičen sistem kjer sami izbirate ekonomičnost delovanja glede na ceno energentov in energetske izkoristke. Uporablja se za sisteme talnega, konvektorskega in radiatorskega ogrevanja ter pripravo tople sanitarne vode. Predvsem v primeru prenove, Daikin Altherma Hybrid ponuja možnost priklopa na obstoječ sistem, kar še dodatno zmanjša investicijske stroške. Lahko se zamenja samo ogrevalni kotel in uporabi vsa obstoječa ogrevalna telesa (radiatorski razvod in radiatorje do 80°C). Poleg tega pa je prostor potreben za namestitev enak prostoru, ki ga zavzema običajen plinski kotel, kar pomeni, da ni nobenih potreb po dodatnih posegih v prostor ali izgub prostora.


Zagotavljanje zadostne količine toplote

Možnost pokrivanja toplotnih izgub objekta do 27kW pomeni, da so prihranki, ki jih omogoča toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid dostopni tudi lastnikom objektov, ki zaradi večjih izgub ne bi bili primerni za ogrevanje izključno s toplotno črpalko. Notranjo enoto toplotne črpalke skupaj s plinskim kotlom je možno namestiti brez povezave na zunanjo enoto, kar omogoča, da takoj zamenjamo okvarjen ali zastarel obstoječ ogrevalni kotel. Zunanjo enoto toplotne črpalke lahko montiramo kasneje, ob ustreznih vremenskih pogojih.

Enostavna in hitra namestitev

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid je sestavljena iz treh glavnih komponent:

  • Zunanja enota toplotne črpalke
  • Notranja enota toplotne črpalke
  • Modul plinskega kondenzacijskega kotla

Notranja enota toplotne črpalke in modul plinskega kotla sta dostavljena ločeno, kar omogoča lažje rokovanje in enostavnejše nameščanje. Notranjo enoto toplotne črpalke se zlahka namesti na steno s standardno nosilno ploščo. Hitre povezave med modulom plinskega kotla in notranjo enoto toplotne črpalke pa omogočajo kompaktnost celotnega sestava. Podobno kot pri stenskih plinskih kotlih so vse povezave na dnu enote dostopne s sprednje strani, kar omogoča enostavno servisiranje enote.

Delovanje toplotne črpalke

Toplotna črpalka integrirana v Daikin Altherma Hybrid za optimizirano obratovanje uporablja tehnologijo najboljše toplotne črpalke na evropskem trgu, kar omogoča doseganje vrednosti COP 5.04 pri A7/W35 in 4,02 merjeno po normativu EN 14511 pri A2/W35!

Hibridno delovanje V primeru, da se pojavi večja toplotna obremenitev, ali za doseganje najboljše učinkovitosti pri danih pogojih, lahko plinski kondenzacijski kotel in toplotna črpalka obratujeta sočasno, kar zagotavlja največjo ekonomičnost. Idealna kombinacija toplotne črpalke zrak-voda in plinskega kondenzacijskega kotla nam omogoča 45% boljšo učinkovitost pri ogrevanju prostorov, kot jo nudijo najboljši plinski kondenzacijski kotli. Pretok vode se samodejno uravnava, s tem se lahko na povratku iz ogrevalnega sistema doseže nižjo temperaturo, kar omogoča doseganje višje učinkovitosti toplotne črpalke. Natančna točka preklopa med delovanjem toplotne črpalke in hibridnim delovanjem zavisi od specifičnih lastnosti objekta, cen energentov in zahtevane temperature v prostoru.


Delovanje plinskega kotla

Pri nižjih zunanjih temperaturah toplotne črpalke zrak-voda težje dosežejo visoko temperaturo izhodne vode oziroma se jim učinkovitost zmanjša, zato je bolj smiselno, da se za pokrivanje toplotnih potreb objekta uporabi plinski kondenzacijski kotel, če je objekt plinificiran.

Topla sanitarna voda

Sanitarna voda se pripravlja s plinskim kotlom. Hladna voda iz omrežja se vodi neposredno v poseben dvojni prenosnik toplote, ki omogoča optimalen in neprekinjen kondenzacijski učinek dimnih plinov, tudi med pripravo sanitarne vode. Zahvaljujoč temu učinku je priprava sanitarne vode tudi do 30% bolj učinkovita v primerjavi s klasičnimi plinskimi kondenzacijskimi kotli. Hibridno delovanje pa omogoča hkratno ogrevanje prostorov s toplotno črpalko in zogrevanja sanitarne vode s plinskim kotlom, kar zagotavlja popolno udobje.

V primerjavi s tradicionalnimi plinskimi kotli je hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma bolj učinkovita, stroškovno sprejemljivejša ter prijaznejša do okolja. Zaradi izkoriščanja najboljših lastnosti toplotne črpalke zrak-voda ter plinskega kondenzacijskega kotla zmanjšuje emisije CO2 v okolje, zmanjšuje porabo energije in je tako prijaznejša tudi do vašega družinskega proračuna. Pri načrtovanju ogrevanja plinificiranega objekta lahko z Daikin Altherma Hybrid načrtujemo dolgoročno, saj omogoča fleksibilnost pri izbiri energentov. Zamenjava obstoječega plinskega kotla z Daikin Altherma Hybrid toplotno črpalko pa pomeni prihranke pri obratovalnih stroških za ogrevanje prostorov in pripravo sanitarne vode. Daikin Altherma hybrid omogoča družbeno odgovorno ravnanje, varčevanje in popolno udobje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.