Napredne tehnološke rešitve so nujne za udobno, zdravo in varčno bivanje

Podjetje Rihter je eno izmed vodilnih proizvajalcev montažnih hiš v Sloveniji in eno izmed maloštevilnih podjetij, ki se lahko pohvalijo z vsemi certifikati, ki dokazujejo kakovost montažnih hiš. Z leti razvoja, trdega dela in ogromno vloženega truda so prišli do odličnih rešitev zunanjega ovoja, ki so nujna, da ima hiša najvišjo stopnjo energetske varčnosti in maksimalno udobje bivanja.

Ljudje se vse bolj nagibajo h gradnji pasivnih hiš, katerih bistvo je, da so načrtovane in izvedene tako, da s pomočjo notranjih virov in sončne energije pozimi zagotovijo skoraj vso potrebno energijo za ogrevanje. V pregretih poletnih dneh pa s pomočjo senčenja in nočnega zračenja zagotavljajo znosno temperaturo. Še tako dobro grajena pasivna hiša pa v mrzlih zimskih in vročih poletnih dneh, žal energijsko ni samozadostna. Samozadostnosti in dobrega počutja tudi ob najbolj zahtevnih vremenskih razmerah brez tehnike ni mogoče zagotoviti. Zato potrebujemo napredne tehnološke rešitve, ki stanovalcem skozi vse leto nudijo prijetno bivalno klimo.

V podjetju Rihter vgrajujejo najsodobnejše sisteme strojnih in elektroinštalacij, ki izboljšujejo bivalno udobje, znižujejo stroške električne energije in varujejo okolje. Vsi se moramo zavedati, kako zelo je pomemben svež in prijeten zrak v hiši. Večino Rihter hiš ima vgrajen sistem prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka, ki ima pomemben vpliv na izboljšanje energetske učinkovitosti in zagotavljanje svežega zraka v hiši. Rekuperacija omogoča stalno kroženje zraka in hkratno ogrevanje pozimi ali hlajenje poleti. V teh hišah je tako ves čas svež zrak in konstantna temperatura, ki omogočata najvišjo stopnjo bivalnega udobja. Kroženja zraka zaradi prezračevanja ne zaznamo, zato stanovalci nimajo težav z zdravjem, ki bi nastali zaradi ˝prepiha˝. Vsem strankam, ki se odločijo za prezračevanje, predlagajo vgradnjo kompaktne naprave danskega proizvajalca Nilan, ki zaradi inovativnih sistemov prezračevanja, ogrevanja in hlajenja omogoča najboljši izkoristek vložene električne energije. 

Kljub temu, da je poraba električne energije v pasivnih in nizkoenergijskih hišah zelo nizka, pa nekaj stroškov z energijo vendarle nastaja. Da bi se izognili še tem stroškom, priporočajo kupcem vgradnjo sončnih elektrarn, za katere je mogoče pridobiti tudi subvencijo države. Ne glede na to ali je hiša nizkoenergijska ali pasivna pa bo v primeru dodatno vgrajene sončne elektrarne postala samozadostna oziroma plus energijska. Z lastno sončno elektrarno boste tako postali energetsko samooskrbni in za vedno neodvisni od nihanja cen na trgu. Poleg že vsega naštetega pa za večjo udobje bivanja, varnosti in prihranka energije v podjetju Rihter v montažne hiše vgrajujejo tudi sisteme pametnih inštalacij, ki omogočajo avtomatizirano izvajanje različnih opravil. S pametnimi inštalacijami lahko stranke z enega mesta upravljajo različne tehnične rešitve (ogrevanje, hlajenje, senčenje…). Pametne inštalacije, ki jih vgrajujejo, omogočajo tudi vgradnjo protipoplavnega sistema z možnostjo zapiranja glavnega ventila v primeru okvare ali razlitja vode. S tem se izognemo vgradnji sifonov, ki so znani po težavah zaradi neprijetnih vonjav.

 

Podjetje Rihter zaradi individualnosti in prilagodljivosti ves čas sledi trendom in uvaja novosti na vseh področjih, hkrati pa se prilagaja željam svojih strank. Tudi njihov nadaljnji razvoj bo usmerjen v dodatno varovanje okolja preko izboljšanja energetske učinkovitosti, uporabe naravnih materialov in prehoda v krožno gospodarstvo.

Hišo Rihter si lahko ogledate na Dnevih odprtih vrat, ki bosta 2. in 3. junija 2017.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.