Največja mobilna enota na svetu – Mobilna hiša Höna

Mobilna hišica
Največja mobilna enota na svetu; Foto: on HONA MOBILE HOUSE

Mobilne hiške Höna so vrhunsko zasnovane za vaše življenjske potrebe. Odlikujejo jih sodobni gradbeni procesi in kakovostni materiali, z elegantnimi in energetsko učinkovitimi funkcijami.

Höna mobilna hiša ni le hiša, ampak je veliko več. Je produkt inovativne ideje, ki se je z ljubeznijo in skrbnostjo razvijala v želji, da bo ustvarila močno vez med hišo in kupcem. Z najvišjimi standardi gradnje in tehnologije se podjetje Höna zavzema, da bo to dom, v katerem bo kupec našel toplino, udobnost in domačnost.

Ustanovitelj podjetja Andraž Hönigsman si ne želi samo lepega doma s karakterjem, funkcionalne in tehnološko popolne hiše, ampak stremi tudi k trajnostnim in varčnim hišam in se pri izbiri materialov zato odloča za tiste, ki so okolju bolj prijazni.

Mobilna hišica
Eleganten dizajn; Foto: on HONA MOBILE HOUSE

Mobilno gradnjo včasih še vedno spremlja nepotreben skepticizem kupcev, ki se sprašujejo, če je takšen način gradnje sploh lahko primerljiv s tradicionalno gradnjo in če je življenjska doba take hiše primerljiva gradnji iz opeke in armiranega betona. Materiali pa so se čez čas tako izpopolnili, da so tradicionalno gradnjo prekosili v marsikaterem pogledu. Hiše pri podjetju Höna so lesene konstrukcije. Za les, ki je seveda naravni material, je značilno, da ne prevaja toplote. Kot tak je dober temperaturni izenačevalec, kar izjemno pripomore k bivalnemu ugodju in počutju. Les omogoča tudi naravno uravnavanje vlage v prostoru, zato za občutek topline v leseni hiši zadošča tudi nekaj stopinj nižja temperatura, kot v hiši iz klasičnih materialov. Na ta način lahko prihranimo tudi pri ogrevanju.

Vložek v gradnjo mobilne hiše je manjši, saj je izdelana v proizvodnji podjetja, kar je hitrejše. Nadzorovano okolje, brez vremenskih neugodnosti, neposredni dostop do vode in elektrike omogočajo, da je postopek gradnje ugodnejši, kot če bi gradili na lokaciji. Na lokaciji se nato izvedejo samo manjši popravki in zaključki hiše.

Mobilne hiše
Tipske enote Höna; Foto: on HONA MOBILE HOUSE

V letošnjem letu se bo podjetje Höna Mobile House od 4. in vse do 7. maja predstavilo na sejmu Modelar Homes Expo 2023 v Zagrebu. Gre za prvi razstavni sejem v Evropi, ki bo predstavilo modularne in montažne hiše. Modular Homes Expo 2023 je edinstven in informativen dogodek, katerega namen je izobraževati in navdihovati obiskovalce, kako ustvariti trajnostno prihodnost z gradnjo zelenih, energetsko učinkovitih in samozadostnih montažnih hiš.

Podjetje Höna se bo na sejmu predstavilo z največjo mobilno hišo na svetu. Gre za mobilno hišo v velikosti bruto površine 190 m2, zgrajene v dveh nadstropjih. Hišo odlikuje moderen in eleganten videz dveh narobe obrnjenih trapezov, tehnološko pa je opremljena z najnovejšimi sistemi ogrevanja in prezračevanja. Na sejmu si jo bo mogoče ogledati tudi od znotraj, saj bo opremljena v popolnosti.

Igrala
Igrala Höna; Foto: on HONA MOBILE HOUSE

Mobilna hiša, ki bo na sejmu predstavljena je namenjena za bivanje, lahko pa se uporablja tudi za počitnikovanje. Izdelava take hiše traja od tri do štiri mesece od dneva potrditve naročila. Idejni načrt je rezultat Hönove arhitektke Špele Kren, ki na podlagi želja kupca izpelje končni načrt, za boljšo predstavitev stranki pa pripravi tudi vizualno 3D prezentacijo hiše. Stranke lahko izbirajo med štirimi osnovnimi tipskimi hišami podjetja, ki pa se na željo kupca spreminjajo po velikosti in dizajnu. Po željah stranke je izpeljana tudi oprema v hiši. Za postavitev take hiše je potrebno gradbeno dovoljenje, potrebni so tudi priključki za vodo, kanalizacijo in elektriko.

Podjetje izdeluje tudi otroško sobno pohištvo, že zelo dobro pa je poznano po izdelavi svojih izjemno priljubljenih otroških lesenih igralih, katerih izvedba je mogoča v raznovrstnih izpeljavah. Zaradi svoje unikatne podobe in vrhunske kvalitete podjetje Höna na trgu brezkompromisno izstopa, to pa je narekovalo širjenje podjetja na tuje trge. Prisotni so predvsem v Nemčiji, Avstriji, Italiji in Hrvaški.

Hona mobilne hišice

Mobilne hiške Höna mobile house krasi moderen dizajn, ki predstavlja udobje in skladnost z naravo. Lahko se uporabljajo kot bivalni ali poslovni prostori, prav tako pa so primerni za športne aktivnosti in turizem. Vgrajeni so kvalitetni materiali, ki hiškam dajejo izgled modernega dizajna. Materiali imajo izredno dolgo življenjsko dobo, izredno dobra izolacija hiške pa je primerna za vse podnebne razmere.

Prejšnji članekIzberite prava senčila za vaš dom – izberite senčila podjetja Senčila Capris
Naslednji članekDobri in slabi sosedje na vrtu. Ne sadite teh pridelkov eden poleg drugega, saj ne bodo uspevali

Mobilne hiške Höna mobile house krasi moderen dizajn, ki predstavlja udobje in skladnost z naravo. Lahko se uporabljajo kot bivalni ali poslovni prostori, prav tako pa so primerni za športne aktivnosti in turizem. Vgrajeni so kvalitetni materiali, ki hiškam dajejo izgled modernega dizajna. Materiali imajo izredno dolgo življenjsko dobo, izredno dobra izolacija hiške pa je primerna za vse podnebne razmere.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.