Na ogled skoraj nič-energijski Primus-E 137

V podjetju Lumar v soboto 16. septembra 2017, med 10. in 16. uro, začenjajo z jesenskimi dnevi odprtih vrat. Tudi za jesen so pripravili nabor izjemnih skoraj nič-energijskih hiš Lumar. Kot prva bo na ogled pet let vseljena skoraj nič-energijska hiša Primus-E 137, ki celovito obravnava vidike bivalnega ugodja, vpliva na okolje in rabe energije. Hiša bo na ogled na Brdu pri Ljubljani.

 

O skoraj nič-energijski hiši Primus-E 137

Hišo Primus-E 137 iz skupine AVANTGARDE odlikuje sodobno oblikovanje, izjemno racionalen tloris in največja možna uporabnost ter visoka energetska varčnost, ki ustreza zahtevam standardu skoraj nič-energijske hiše s porabo pod 10 kWh/m2. Hiša je grajena s konstrukcijskim sistemom Lumar PASIV EKO. Z vgrajenim sistemom prezračevanja izpolnjuje hiša pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev. Zaradi majhne porabe energije in velikega deleže uporabljene naravne izolacije, celuloza in lesna vlakna, je uvrščena v najvišji rang subvencije Eko sklada. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda. Hiša je bila leta 2013 izbrana med energetsko najučinkovitejše objekte v Sloveniji.

 

Lumar 2020 – v vse hiše vgrajeno prezračevanje

V podjetju Lumar, vodilnem slovenskem proizvajalcu montažnih hiš, vam ponujajo bivanjske rešitve prihodnosti – skoraj nič-energijske hiše. V vse hiše Lumar je standardno vgrajen prezračevalni sistem z rekuperatorjem. Ta zagotavlja vedno svež zrak, ki je bistvenega pomena za naše dobro počutje in bivalno ugodje. V kombinaciji z Lumarjevo vrhunsko tehnologijo toplotnega ovoja z odlično zrakotesnostjo, že danes vse naše hiše izpolnjujejo visoke energetske standarde, ki bodo predvidoma vstopili v veljavo šele leta 2020 z Evropsko direktivo o energetski učinkovitosti stavb.

 

S sončno elektrarno brez stroškov električne energije od prvega dne

Standard skoraj nič-energijskih stavb ob visoki energetski učinkovitosti stavb zahteva tudi visoko izrabo obnovljivih virov energije. Si lahko predstavljate, da z vašo hišo nimate več stroškov električne energije (ogrevanje, topla voda, razsvetljava, gospodinjstvo)? To lahko uresničite z vgradnjo sončne elektrarne, s katero boste potrebno električno energijo proizvedli kar sami. Z dodatno vgradnjo sončne elektrarne ne boste le izpolnili zahtev po obnovljivih virih energije, ampak boste tudi brez stroškov za električno energijo. V podjetju vam zasnujejo sončno elektrarno ustrezne velikosti za neto meritve glede na vaše potrebe po električni energiji, ki na letni ravni uravnoteži proizvodnjo in porabo električne energije. Za gradnjo sončnih elektrarn so odslej na na voljo tudi nepovratne finančne spodbude Eko sklada.

 

Predstavitve Lumarjevih strokovnjakov

Lumarjevi strokovnjaki vam bodo na hiši predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje skoraj nič-energijskih hiš Lumar ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z gradnjo. Prisotni bodo tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo lahko podrobno predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše Lumar. Za več informacij bodo na voljo lastniki hiše. Več informacij in prijave sprejemajo na www.lumar.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.