Na kaj morate biti pozorni pri izbiri dobavitelja oziroma tipa biološke čistilne naprave

Napravo kupite pri podjetju-specialistu, ki ni od včeraj in ima veliko izkušenj na področju prodaje, svetovanja in kasnejšega vzdrževanja čistilne naprave. Vsem nam je jasno, da novega avtomobila ne kupimo v pekarni ali mesnici, ampak pri priznanem in uveljavljenem podjetju, ki se že leta ukvarja s prodajo in vzdrževanjem avtomobilov. Podobno je ob nakupu čistilne naprave.

NAČIN DELOVANJA

Kot kupec oz. bodoči uporabnik čistilne naprave se morate seznaniti vsaj z osnovnim procesom delovanja ter glavnimi komponentami naprave. Načeloma velja, da so bolj enostavne in dobro delujoče rešitve, recept za zadovoljstvo.

 

ENOSTAVNOST DELOVANJA TER VRHUNSKI MATERIALI

Izberite napravo s čim manj sestavnimi in nepokvarljivimi deli. Princip delovanja takih naprav je običajno enostaven in učinkovit. Sestavni deli naj bodo izdelani iz vrhunskih, materialov z dolgo življenjsko dobo. za Vas to pomeni nižje stroške obratovanja in vzdrževanja. Električne komponente ne sodijo v rezervoar z odpadno vodo.

 

STROŠKI OBRATOVANJA IN VZDRŽEVANJA

Vedeti morate, da so z vsako čistilno napravo, povezani tudi določeni stroški. Ni čistilne naprave brez stroškov. S pravim izborom, jih lahko minimalizirate. KAKO ? Prodajalca povprašajte o moči kompresorja oz. drugih električnih komponentah, ki so del naprave. Koliko ur na dan deluje kompresor ali črpalke. Kakšna je moč čiščenja. Ali naprava deluje samodejno brez vašega stalnega nadzora. Kakšna je prostornina sprejemnega oz. usedalnega dela čistilne naprave, saj je od te velikosti odvisen čas praznjenja ne tekočih usedlin iz čistilne naprave. Kateri so pokvarljivi deli naprave in koliko stane njihova zamenjava ali popravilo. Kolikšna je predvidena življenjska doba posameznih delov naprave. Dolžina garancije na sestavne dele naprave. Kakšna je cena servisa in kaj občasno kontrolirati na čistilni napravi.

 

BIOLOŠKA ČISTILNA NAPRAVA ONE2CLEAN

Zaporedno biološko čiščenje z integrirano stabilizacijo blata. Naprava one2clean dosega odlične rezultate čiščenja ob minimalnih stroških delovanja. Visoka moč  čiščenja. Že danes pripravljeni na prihodnost.  Velikosti od 3 PE do 18 PE (oseb). Proizvajalec Otto Graf GmbH, Nemčija. Popolnoma biološka čistilna naprava one2clean očisti gospodinjsko vodo v samo 3 korakih. Nov postopek čiščenja se prične vsakih 12 ur. Naprava je sestavljena iz rezervoarja z eno 2/3 pregradno steno. Zaradi take izvedbe ni potrebe po črpanju v reaktorski del, niti vračanje aktivnega blata v usedalnik. Z uporabo one2clean tehnologije se kompletne odpadne vode takoj obdelajo s kisikom, ki se ga dovaja s puhalom v napravo. S pravilno uporabo iz nje nikoli ne smrdi. Vsi sestavni deli čistilne naprave, vključno zračne cevi (15 m) so del modula. Za priklop čistilne naprave na vaš objekt, potrebujete le povezovalne cevi fi 110 mm od objekta do čistilne naprave in iz čistilne naprave v ponikalnico, ter eno prosto‐prazno‐zaščitno cev premera fi 75 mm (rebrasta ‐ energetska ‐ fleksibilna cev) za povezavo med rezervoarjem in nadzorno enoto. Skozi to cev bo serviser ob zagonu potisnil dve zračni cevi, skozi katere se dovaja zrak v čistilno napravo.

 

PRIHRANITE IN VARUJTE PITNO VODO – UPORABLJAJTE BREZPLAČNO DEŽEVNICO

Pitna voda postaja zelo draga. V zadnjih 20-ih letih se je glede na odstotke podražila več kot vsa goriva. Cene bencina so se v tem obdobju dvignile za cca. 150 odstotkov, cena pitne vode pa za kar 350 odstotkov. Z okoli 130 litrov porabe vode na dan po osebi, je to kar precejšen strošek in velika obremenitev za okolje. Vedeti moramo, da v današnjih časih pitna voda do naših pip ne priteče sama od sebe. Za zmanjšanje porabe pitne vode in s tem zmanjšanje mesečnih stroškov ter zmanjšanje obremenjevanja okolja, lahko tudi mi marsikaj storimo. Z uporabo deževnice za splakovanje WC školjk, pranje perila, pranje avtomobila in zalivanje vrta prihranimo do polovice dragocene pitne vode, ne da bi pri tem trpelo naše udobje.

 

Večina gospodinjstev še vedno uporablja dragoceno pitno vodo za WC kotličke, pranje perila ali zalivanje vrta. Z enostavno vgradnjo podzemnega rezervoarja in dodatne opreme, pridobite enostaven ter cenovno ugoden sistem za uporabo deževnice. Glede na vedno višjo ceno vode, se vam nakup hitro povrne. Za normalno delujoč sistem potrebujete: rezervoar s pokrovom, filter preko katerega se deževnica, preden ta vstopa v rezervoar, očisti in črpalko za distribucijo vode do porabnikov. Nekateri PE rezervoarji so dovolj močni, da jih lahko ob pomanjkanju prostora na vrtu vgradimo tudi v parkirišče ali dovozno pot.

 

Priključitev dveh največjih porabnikov pitne vode, in sicer  WC kotlička in pralnega stroja, na sistem za izrabo deževnice, priporočamo vsem novo graditeljem ter vsem, ki se lotevajo večjih gradbenih posegov v hiši (prenova kopalnic ipd.). Za uporabo deževnice v hiši je potrebna namestitev dvojnih cevovodov do porabnikov. Za tiste, ki pa želijo uporabljati vodo samo za zalivanje, pranje avtomobila in čiščenje okrog hiše, pa vgradnja dvojnih cevovodov ni potrebna.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.