Na Bledu bodo o vodi razpravljali v okviru mednarodnega strokovnega foruma, obiskovalcem pa bo na promenadi ob jezeru namenjen interaktivni vodni festival

Blejsko jezero in črke BWF čez
Foto: on Bled Water Forum

Bled bo 8. in 9. junija gostil že osmi mednarodni dogodek Bled Water Forum, ki bo obravnaval različne tematike na temo pitne vode od vira in distribucije do končnih porabnikov, pa naj bomo to ljudje ali industrija. Politični predstavniki in strokovnjaki iz dvanajstih evropskih držav ter iz Južne Koreje, ZDA in Argentine bodo predstavili in primerjali različne direktive o pitni vodi in predstavili praktične rešitve varovanja vodnih virov ter inovacij in promocij na področju rabe pitne vode. Letos bodo prvič v okviru dogodka nosilcem najboljših in najinovativnejših praks upravljanja z vodami podelili priznanja European Water Awards. Prav tako bo prvič v okviru strokovnega foruma na blejski promenadi za širšo javnost organiziran interaktivni festival vode z degustacijo voda s celega sveta. Obiskovalci se bodo lahko udeležili tudi kulinaričnega sprehoda, prikaza priprave brezalkoholnih koktajlov ter poskusili prvi vodni šampanjec na svetu.

Soorganizator dogodka je Ministrstvo za naravne vire in prostor, minister Uroš Brežan pa bo častni pokrovitelj dogodka. V okviru dogodka bodo organizirana številna bilateralna srečanja s predstavniki držav udeleženk, med drugim tudi z državno sekretarko Ministrstva za okolje iz Poljske Małgorzato Golińsko. Na dogodku bodo aktivno sodelovali še Mitja Bricelj z direktorata za vode in investicije, veleposlanica in posebna odposlanka za vodno diplomacijo z Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Tanja Miškova, kranjski župan Matjaž Rakovec ter sekretar z Ministrstva za naravne vire in prostor Marko Maver.

Novost letošnjega forumskega dela bo podelitev priznanj za najbolj inovativne rešitve in najboljše prakse varovanja vodnih virov ter upravljanja voda v distribuciji od izvira do uporabnikov in v okviru industrijskih tehnoloških procesov. Priznanje Bled Water Awards in simbol festivala, plaketo v obliki vodne kaplje je oblikovala v ZDA živeča slovenska oblikovalka in ustanoviteljica nevladne organizacije Our Humanity Matters, vodna aktivistka Tanja Andrejasic Wechsler. Pridružil se ji bo tudi maratonski plavalec in vzdržljivostni športnik, ki je preplaval največje svetovne reke, Martin Strel.

V okviru vsebin na temo promocije uporabe različnih vrst ustekleničenih pitnih voda z različnimi sestavami in vsebnostmi bo aktivna vloga na blejskem dogodku zaupana profesorju in predsedniku mednarodnega združenja vodnih someljejev iz Južne Koreje, dr. Jae Young Ko. Skupaj z Zavodom blejski vodni festival soustvarja tudi evropsko združenje vodnih someljejev European Water Sommelier Association.

Letos bo v okviru Blejskega vodnega foruma v popoldanskih in večernih urah potekal Blejski vodni festival na blejski promenadi, tik ob jezeru. Namenjen bo širši javnosti. V okviru festivala, namenjenega pitni vodi, bodo obiskovalci lahko brezplačno okušali različne ustekleničene vode in brezalkoholne vodne koktajle, spoznali vodne someljeje iz Slovenije, Južne Koreje in Velike Britanije ter okušali prvi vodni šampanjec. Festival pitne vode se bo v petek zvečer zaključil s filmskim večerom na prostem ob 21.00, ko bo v organizaciji Kina Bled predvajan film z naslovom ”Ena za reko: Zgodba Save”. Po filmu bo potekal tudi pogovor z ustvarjalci filma. Vstop na festival je prost in brezplačen (degustacija vod), možno pa bo kupiti tudi katero od zanimivih ustekleničenih vod.

Soorganizator dogodka je tudi Javni zavod Turizem Bled.

Več informacij o dvodnevnem dogodku boste našli na spletni strani bledwf.com

info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekSpodnje perilo ves čas perete narobe, hkrati ne veste, kje vse lahko končajo iztrebki …
Naslednji članekPri kateri temperaturi hraniti alkoholne pijače?
info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.