Menjava oken: Pred investicijo dobro premislite

Pri prenovah objektov se premalokrat zavedamo, da je nakup stavbnega pohištva dolgoročna odločitev, ki bistveno vpliva na kvaliteto bivanja v naših prostorih. Še posebno pri oknih ni vseeno, kakšno okno bomo kupili, zlasti, če z nakupom želimo zagotoviti optimalno toplotno izolativnost. Zato je izredno pomembna odločitev za preverjenega proizvajalca profilov in drugih repromaterialov, ki ponuja daljše garancijske roke in zagotavlja kakovost.
Pri nakupu se lahko odločate na podlagi cene, kvalitete, odnosa prodajnega osebja, estetskega videza elementov. Pomembno pa je, da se odločite premišljeno. Na trgu je veliko ponudnikov, vendar zelo malo takih, ki vam bodo dali vse potrebne podatke brez zavajanj in prikrojevanja resnice. Od vsakega ponudnika zahtevajte naslednje podatke:

  • Uw … izolativnost celotnega elementa
  • Ug … izolativnost stekla
  • Uf  … izolativnost profila

Kvaliteta okna je točno merljiva kategorija in jo lahko preverite ravno z zgoraj naštetimi kazalci.

Z izbiro oken in profilov AMS DIZAJN imate na voljo različne profile za vsak namen in standard, ki si ga želite. Nudijo vam veliko različnih izredno kakovostnih profilov oken glede na potrebe objekta, da vam bodo okna nudila varnost v vašem domu, toploto ter udobje, h kateremu se boste vedno radi vračali.

Posebno pozornost posvečajo tudi prihrankom pri energiji, tako pri ogrevanju pozimi, kot s hlajenjem poleti. Okovje, ki ga uporabljajo, omogoča tudi prezračevanje prostora z mikro ventus – mikro kip odpiranjem, kar pride izredno do izraza tudi v prostorih obremenjenih z vlago, kot sta kuhinja in kopalnica. Različne oblike profilov omogočajo izbiro okna za vsak okus in željo, široka barvna paleta različnih barvnih odtenkov in lesnih dekorjev, ki so lahko enostranski ali obojestranski, pa omogoča prilagoditev za vsak objekt. Profili so lahko ravni ali stilski, oblike oken pa je možno prilagoditi vsaki odprtini. Zato AMS DIZAJN ponuja rešitve, ki so za vsako stranko najbolj uporabne.

Seveda se lahko izbira tudi različna debelina stekla glede na zahteve in lokacijo objekta, za namen in uporabo le tega. Stekla so lahko od dvoslojnega termopan Ug = 1,1W/m2K  pa vse do štirislojne zasteklitve Ug= 0,3 W/m2K, polnjenega s plinom Krypton.

Naj bo vaša odločitev za okna dobra naložba za mnoga leta!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.