Lumar 2020 – Tehnologija prihodnosti

V Lumarju, tehnološko vodilnem slovenskem proizvajalcu skoraj nič-energijskih montažnih objektov, že od začetka svojega delovanja stavijo na arhitekturo in sodoben dizajn povezan z najnovejšo tehnologijo gradnje. Z Lumarjevo tehnološko dovršenostjo in okolju prijazno trajnostno gradnjo dobite dom, ki ponuja izjemno visoko kakovost bivanja in minimalne stroške obratovanja.

»Z nenehnim iskanjem novih rešitev in vpeljevanjem novih trendov, sodobnimi arhitekturnimi rešitvami, zadovoljevanjem individualnih želja kupcev, smo v zadnjih letih povsem spremenili pogled na montažno gradnjo. Razvili smo arhitekturno dovršene montažne hiše, ki so hkrati izjemno energetsko učinkovite. Tudi zato smo se dokončno uveljavili kot najbolj inovativno in uspešno slovensko podjetje na področju montažne gradnje,« pove direktor Marko Lukić.

Bivanjske rešitve prihodnosti že danes

V podjetju vam že danes ponujajo bivanjske rešitve prihodnosti – skoraj nič-energijske hiše. V vse hiše Lumar je standardno vgrajen prezračevalni sistem z rekuperatorjem, ki zagotavlja vedno svež zrak. Ta je bistvenega pomena za naše dobro počutje in bivalno ugodje. »V kombinaciji z Lumarjevo vrhunsko tehnologijo toplotnega ovoja z odlično zrakotesnostjo, že danes vse naše hiše izpolnjujejo visoke energetske standarde, ki bodo predvidoma vstopili v veljavo šele leta 2020 z Evropsko direktivo o energetski učinkovitosti stavb,« doda Lukić. Predstavljen koncept Lumar 2020 je vizija in odgovor podjetja na okoljske izzive prihodnosti. Z nakupom Lumar hiše boste že danes dobili tehnologijo prihodnosti, z visoko kakovostjo bivanja, nizkimi obratovalnimi stroški in dolgoročnim ohranjanjem vrednosti investicijem.

 

S sončno elektrarno brez stroškov električne energije

Standard skoraj nič energijskih stavb ob visoki energetski učinkovitosti stavb zahteva tudi visoko izrabo obnovljivih virov energije. »Si lahko predstavljate, da z vašo hišo nimate več stroškov električne energije (ogrevanje, topla voda, razsvetljava, gospodinjstvo)? To lahko uresničite z vgradnjo sončne elektrarne, s katero boste potrebno električno energijo proizvedli kar sami. Z dodatno vgradnjo sončne elektrarne ne boste le izpolnili zahtev po obnovljivih virih energije, ampak boste tudi brez stroškov za električno energijo od prvega dneva bivanja v hiši,« pove Lukić. V podjetju vam zasnujejo sončno elektrarno ustrezne velikosti za neto meritve glede na vaše potrebe po električni energiji, ki na letni ravni uravnoteži proizvodnjo in porabo električne energije. Za gradnjo sončnih elektrarn so odslej na na voljo tudi nepovratne finančne spodbude Eko sklada. Več informacij o tehnologiji in hišah Lumar najdete na www.lumar.si.

 

Zakaj prezračevanje z rekuperatorjem?

Kakovost zraka v prostoru ima zelo velik vpliv na bivalno ugodje. Sistem prezračevanja z rekuperacijo zagotavlja stalen dotok svežega in predhodno ogretega zraka, kar pomembno doprinese k bivalnemu ugodju. V sistem prezračevanja so vgrajeni različni filtri, ki zrak pred vpihom prefiltrirajo in očistijo različnih trdnih in finih delcev. To je pomembno predvsem, ker je v zraku vse več različnih delcev in prahu, ki povzroča vedno več alergij. S pomočjo filtrov se zrak pred vpihom prečisti tudi tako finih delcev kot je cvetni prah.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.