Ljubljana: Teden trajnostne energije

V okviru tedna trajnostne energije bodo v četrtek, 5. junija 2014, ob 10. uri v Mestni hiši potekala strokovna predavanja o učinkoviti rabi energije.

Program strokovnih predavanj

Načrtovanje energijsko učinkovitih stanovanjskih novogradenj

Energijsko učinkovita stanovanjska gradnja je postala del gradbene prakse, v zadnjih nekaj letih pa smo priča tudi občutnemu porastu izvedenih stavb v pasivni tehnologiji. Na predavanju bodo podane informacije o zasnovi energijsko učinkovitih stavb.

Sodobni načini prezračevanja stavb
Prikazani bodo sodobni sistemi centralnega ali lokalnega prezračevanja stanovanjskih prostorov, ki so energijsko učinkoviti ter se lahko uporabijo tako v novogradnjah, kot tudi ob prenovi stavb.

Sanacija starejših stavb – predstavitev ukrepov
Ko se odločamo za obsežnejšo prenovo stavbe, se pojavlja več dilem. V predstavitvi bomo poskušali odgovoriti na pogosto zastavljena vprašanja in predstavili najpogostejše ukrepe.

Primerjava cen energentov in sistemov ogrevanja
Ni enostavno izbrati, kako se bomo ogrevali, saj obstaja veliko spremenljivk, o katerih je treba razmisliti. Ker idealnih sistemov ni, boste s pomočjo predavanja poskušali prepoznati najboljšo možno izbiro.

Organizirana bodo tudi brezplačna energetska svetovanja.


Organizator dogodka je Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z energetskimi svetovalci svetovalne mreže ENSVET in Eko skladom j.s. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.