Lahek toplotno izolacijski beton Politerm

Majhna gostota, dobra toplotna izolativnost in visoka nosilnost

Politerm Blu je lahek agregat iz kroglic ekspandiranega polistirena, katerim je dodan poseben aditiv, ki obarva kroglice rahlo modro. Z dodatkom aditiva preprečimo pojav dviga EPS kroglic na površino, ter dosežemo enakomerno razporeditev agregata v betonski mešanici. Kroglice iz ekspandiranega polistirena imajo zaprto celično strukturo, enakomerno granulacijo, kontrolirano specifično težo, niso toksične, ne vsrkavajo vode ali drugih tekočin, odporne so na gnitje, ne predstavljajo hranljive podlage za razvoj gliv ali bakterij in so dolgotrajno dimenzijsko stabilne.

Področje uporabe

Lahki izolacijski beton Politerm Blu pokriva široko področje uporabe, od tal do strehe objekta.

Uporabimo ga lahko pod cementnim estrihom, kjer izravnamo vse neravnine ali kot polnilo med inštalacijami. Vmesni sloj lahko služi tudi kot podlaga za namestitev toplotne izolacije oz. zvočne izolacije v sistemu plavajočih podov. Prav tako lahko na Politerm Blu položimo sistemske plošče za talno ogrevanje.

Na podlago iz lahkega betona Politerm Blu lahko neposredno položimo tudi različne talne obloge, kot npr. keramične ploščice ali plošče iz umetnega ali naravnega kamna.

Zaradi nizke teže je lahki beton Politerm Blu primeren tudi za razna polnila med stropniki in nad leseno konstrukcijo tlaka. Z njim enostavno zapolnimo prazne prostore ter izravnamo oboke, ter tako dobimo ravno podlaga za nadaljnjo obdelavo.

V kolikor imamo neizkoriščeno podstrešje, Politerm Blu nanesemo direktno na stropno konstrukcijo ali na toplotno izolacijo. Posebna obdelava površin ni potrebna, razen v primerih, ko želimo te površine kasneje koristno uporabiti. Takrat površino »zalikamo« z izravnalno maso ali obložimo s finalno oblogo.

Politerm Blu lahki beton lahko uporabljamo tudi za nagnjene strehe in različne sisteme ravnih streh, teras in balkonov. Služi kot izolacija poševnih streh in izravnavo pločevinastih ali drugih kritin. Na ravnih strehah z njim izvedemo padce za odtekanje meteorne vode ter predstavlja podlago za polaganje hidroizolacijskih slojev (ne smejo vsebovati topil).

Priprava lahkega betona

Lahek beton Politerm Blu se lahko meša z običajnim betonskim mešalnikom ali še učinkoviteje s posebnim horizontalnim mešalnikom. Črpanje zmesi je možno s posebno opremo ali tovornjakom mešalnikom s črpalko. Samo z dodajanjem Politerm Blu, cementa in vode dosežemo gostote zmesi od 110 do 350 kg/m3. Za pripravo 1 m3 mešanice potrebujemo le 840 litrov kroglic Politerm Blu.

Podrobnejše informacije so na voljo na naši spletni strani www.fragmat.si

info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRFragmat
Prejšnji članekIz odpadnih plastenk izdelal otok
Naslednji članekGradimo skupaj … če imamo izvajalca
info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.