Koncern Kolektor je v Essnu v Nemčiji odprl novo proizvodno halo

Koncern Kolektor, ki letos praznuje 50 let delovanja, je jubilejno leto sklenil s svečanim dogodkom, na katerem je simbolično svojemu namenu predal največjo investicijo koncerna v letošnjem letu, to je novo proizvodno halo koncernovega nemškega podjetja Kolektor Magnet Technology GmbH.
Koncern Kolektor je s prevzemom družbe ECS Essen leta 2009 dopolnil svoj program magnetnih materialov in jo kot Kolektor Magnet Tehnology GmbH vključil v koncern. Podjetje ima danes 215 zaposlenih, ki na leto ustvarijo dobrih 60 milijonov evrov prometa.

Za naložbo v novo zgradbo v Nemčiji se je Kolektor odločil, ker je obstoječa zgradba že močno dotrajana in so bili primorani najti dolgoročno rešitev za proizvodnjo lokacijo v nemškem Essnu, da bi ohranili tržno pozicijo na največjem avtomobilskem trgu v Evropi. Kolektor Magnet Technology ima kot vodilni proizvajalec brizganih plastomagnetnih komponent status razvojnega dobavitelja in je pri nemških kupcih izredno cenjen. V nasprotju s podjetji, ki selijo proizvodnjo izven Nemčije, se je koncern Kolektor odločil utrditi svoj položaj na tem trgu in investirati v nov objekt.

Nova stavba podjetja Kolektor Magnet Technology je bila končana avgusta letos, točno leto dni po začetku gradnje. V njej bo mesto dobilo 45 proizvodnih linij. Celotna proizvodnja naj bi bila preseljena do spomladi 2014. Nova proizvodna hala obsega 7.000 m2 in še dodatnih 1000 m2, ki so namenjeni prodajno-tržnemu centru.

V svojem govoru je predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič povedal, da je »novaproizvodna hala podjetja Kolektor Magnet Technology, ki predstavlja nov mejnik v zgodovini tega Kolektorjevega nemškega podjetja, največja investicija koncerna Kolektor v letošnjem letu. Ocenjena je na 15 milijonov evrov. Z novo proizvodno halo v Essnu je koncern Kolektor tako dobil nov kompetenčni center za magnetne komponente. Nova proizvodna hala je plod domačega znanja Kolektorjevih strokovnjakov. V objekt smo vgradili vse izdelke s področja stavbne tehnike in izdelkov za dom, ki jih izdelujejo naša podjetja.

Predsednica vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je bila ob ogledu novih proizvodnih prostorov vidno zadovoljna: »Ponosna sem, da tudi Slovenci kažemo, da se v Nemčiji da s svojim delom narediti to, kar je naredil Kolektor. Dokazal je, da je kriza lahko priložnost zato, da rasteš in uspeš.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.