Koliko dobim, če vložim prihranke v bančni depozit, namesto v sončno elektrarno?

Slovenci radi varčujemo. Tisti, ki smo prihranili nekaj denarja za »hude čase«, ga pogosto vložimo v banko in vežemo na varčevalne račune. Toda ali se takšna oblika varčevanja še sploh splača? Ali morda obstaja kakšna bolj zanesljiva oblika investicije, ki se nam bo povrnila na drugačen način?

Izračunali smo primerjavo med investicijo svojih prihrankov v bančni depozit za rento in postavitvijo sončne elektrarne. Prva možnost ima klasično obrestno mero, druga pa se nam povrne pri nižanju stroškov porabe električne energije na dolgi rok.

 

Pri depozitu smo za primer vzeli NLB depozit za črpanje rente z obrestno mero 3,15 %. Depozit v vrednosti 16.539 € smo vezali za obdobje 20 let ali 240 mesecev s povprečno rento 90,70 €. Izračun je narejen pod predpostavko, da se obrestna mera v celotnem obdobju varčevanja ne spreminja.

 

Pri primerjavi v investicijo sončne elektrarne smo ugotovili, da je povprečni mesečni znesek rente investicije v sončno elektrarno, kar več kot dvakrat višji v primerjavi z depozitom za bančno rento.

 

Treba je še poudariti, da je izračun narejen na trenutno veljavno obrestno mero, ki se spreminja glede na spremembe EURIBOR-a. Tako Banka spreminja obrestno mero glede na trenutno situacijo na finančnih trgih in z vsako spremembo obrestne mere se spremeni tudi renta. Za nespremenljivo sončno rento vam garantira država s podporo v obnovljive vire energije in narava s sončnim sevanjem!

 

Če se zanimate za sončne elektrarne, si oglejte Domači sončni sistem, ki učinkovito, hitro in enostavno ustvarja vsakodnevne prihranke. Njihovo ponudbo in druge informacije v zvezi s sončnimi elektrarnami si oglejte na www.soncnipaketi.si

Domača sončna energija, enostavna pot do prihranka porabe električne energije.
http://www.soncnipaketi.si/ | info@amk.si | 01 2834508 | V Murglah 257, 1000

Prejšnji članekOblike koles v prihodnosti
Naslednji članekEU bo podprla čezmejni promet z električnimi vozili v Srednji Evropi

Domača sončna energija, enostavna pot do prihranka porabe električne energije.
http://www.soncnipaketi.si/ | info@amk.si | 01 2834508 | V Murglah 257, 1000

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.