Klimatska naprava za prijetno poletje

Glede na to, da se pri nas dnevne temperature v poletnih dneh dvignejo krepko nad trideset stopinj Celzija, je klimatska naprava v domovih in poslovnih prostorih skorajda nepogrešljiva.

Pri nakupu klimatske naprave je treba biti pozoren predvsem na lastne potrebe in najti rešitev, ki bo za vas karseda smotrna – tako z vidika funkcionalnosti kot tudi stroškovno. Klimatska naprava, po svoji funkcionalnosti, na prvo mesto postavlja ustvarjanje zdravega bivalnega prostora.

 

Podjetje KLIVENT d.o.o. se poleg izvedbe vseh inštalacij prezračevanja z rekuperacijo odpadne toplote ukvarja tudi s prodajo, z vgradnjo oz. montažo ter z vzdrževanjem klimatskih naprav znamk MITSUBISHI, TOSHIBA, DAIKIN ter drugih. Vse klimatske naprave, ki jih vgrajujejo, so razred A do razred A +++.

Vgradnja klimatske naprave je v vročih dneh, eden najbolj pogostih načnov za zagotavljanje bivalnega udobja, ko se temperatura v prostoru povzpne nad idealno temperaturo za bivanje. Če je le možno, se odločite za vgradno klimatsko napravo, namesto prenosne, saj je bistvena razlika predvsem v učinkovitosti in hrupnosti.

 

Ko iz vročega in običajno vlažnega zunanjega poletnega okolja, kjer smo razgreti in preznojeni, vstopimo v okolje s hladnim in suhim zrakom pogosto doživimo pravi temperaturni šok. Zaradi tega smo bolj dojemljivi za okužbe in prehladna obolenja. Vstopanje v preveč ohlajene prostore ali prehitro ohlajanje vročih prostorov je za organizem stres, ki ima lahko za posledice prehlad, vnetje žrela, vnetje sinusov, glavobol ali celo pljučnico. Če je zrak zelo izsušen, lahko povzroča suh, dražeč kašelj. Da bi se izognili zdravstvenim težavam moramo klimatske naprave uporabljati pravilno. Najpogostejše napake, ki jih uporabniki storimo so, da prostore ohladimo prekomerno, torej preveč in prehitro, da so temperature nastavljene prenizko ter da so naprave usmerjene neposredno v ljudi. Tudi redno vzdrževanje klimatske naprave je izjemnega pomena, saj v nasprotnem primeru, le te postanejo gojišče za bakterije, ki lahko povzročijo predvsem bolezni dihal. Pravilo pri uporabi klimatske naprave naj bo, da prostorov ne hladimo na nižjo temperaturo, kot jih pozimi ogrevamo.

 

Klimatske naprave, ki jih sedaj najdemo na tržišču imajo visoke energetske izkoristke in napredno tehnologijo čiščenja zraka. Ponašajo se tudi z izredno varčnim hlajenjem in ogrevanjem. Vgrajene imajo ionizatorje in čistilne filtre, ki iz zraka učinkovito odstranjujejo neprijetne vonjave, viruse, bakterije, prah in alergene, boljše imajo vgrajen tudi 3D senzor, ki zagotavlja enakomerno razporeditev temperature v prostoru. Klimatska naprava ima lahko vgrajen tudi tedenski časovnik za nastavitev delovanja klimatske naprave glede na vaše želje in potrebe, varčnim hlajenjem tudi ob najbolj vročih dnevih ter varčnemu ogrevanju tudi ob ekstremno nizkih temperaturah. Glede na cene energentov so klimastske naprave najbolj primerne tudi za poceni ogrevanje prostorov v zimskem času.

 

Elegantne in moderno oblikovane stenske enote se zlijejo z vsakim prostorom in izražajo prefinjenost in kakovost. Stenske enote so na voljo v različnih barvah (bela, srebrna ali črna barva).

Podjetje KLIVENT d.o.o. je bilo ustanovljeno v začetku leta 2006, vendar smo zaposleni v njem več let uspešno delovali na področju prezračevanja. Z izkušnjami ki smo si jih nabrali v tem času Vam lahko pomagamo in svetujemo pri izdelavi Vašega prezračevalnega sistema.
www.klivent.si | info@klivent.si | 031 830 600 | Gorenjska cesta 6, 1215

Prejšnji članekVzdrževanje prezračevalne naprave
Naslednji članekPodpisan aneks med Premogovnikom Velenje, Holdingom slovenske elektrarne in Termoelektrarno Šoštanj

Podjetje KLIVENT d.o.o. je bilo ustanovljeno v začetku leta 2006, vendar smo zaposleni v njem več let uspešno delovali na področju prezračevanja. Z izkušnjami ki smo si jih nabrali v tem času Vam lahko pomagamo in svetujemo pri izdelavi Vašega prezračevalnega sistema.
www.klivent.si | info@klivent.si | 031 830 600 | Gorenjska cesta 6, 1215

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.