Kampanja „Izberi pravo kombinacijo“: med 19 ukrepi tudi slovenski projekt

Evropska komisija je danes objavila 19 ukrepov, ki bodo financirani v okviru kampanje za trajnostno mobilnost v mestih „Izberi pravo kombinacijo“. Za vsakega od izbranih ukrepov bo na voljo do 7.000 evrov za podporo dejavnosti za spodbujanje okolju prijaznejših in bolj trajnostnih načinov mestnega prevoza, na primer natečajev in izobraževalnih dejavnosti.

Med njimi je tudi slovenski projekt  “Za Mesto Po Dveh”, ki ga organizira skupina ZaMestoPoDveh. Cilj projekta je, da bi ljudje v Ljubljani v čim večjem številu uporabljali kolo za svoje sredstvo mobilnosti na novi kolesarski poti ob reki Ljubljanici. Nova pot, ki bo potekala od Botaničnega vrta, mimo Fužinskega gradu do Eipprove ulice, je del celostne strategije vzpostavitve mreže kolesarskih poti, ki bo omogočala kolesarjem varno in udobno pot kjerkoli mestu. Pričakuje se, da se bo obseg kolesarjenja v mestu tudi zaradi te poti do leta 2015 povečal za 40%.

Letošnje leto je zadnje v triletnem obdobju kampanje „Izberi pravo kombinacijo“, ki zajema več kot 605 ukrepov trajnostne mobilnosti v mestih na lokalni, regionalni in nacionalni ravni. Cilj je spodbuditi ljudi, da v vsakdanjem življenju začnejo opuščati prevoz z avtomobilom in raje izberejo kombinacijo bolj trajnostnih vrst prevoza. Promocijske dejavnosti potekajo v 28 državah članicah EU ter na Norveškem, Islandiji in v Lihtenštajnu.  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.