Kakšno kombinacijo toplotne črpalke in sončne elektrarne izbrati pri neto meritvi?

Prihodnost je v obnovljivih virih energije, kar je neizpodbitno dejstvo, ki postaja del našega vsakdana. O obnovljivih virih energije se namreč vse pogosteje govori na glas in sicer ne samo po svetu, temveč tudi pri nas. Za prehod na obnovljive čiste vire energije interes raste tudi pri posameznikih. To lahko pripišemo predvsem dejstvu, da je za tovrstno investicijo mogoče pridobiti nepovratna finančna sredstva in ugodno financiranje Eko sklada.

S tem, ko preidemo na čiste vire energije (sončna elektrarna, toplotna črpalka … ) pokažemo, da se zavedamo problematike globalnega segrevanja in drugih vremenskih vplivov, ki so posledica dolgoletnega koriščenja fosilnih virov energije. Poleg tega pa prehod na toplotno črpalko pomeni tudi neprimerno boljšo kvaliteto bivanja, enostavnejše upravljanje, cenejše vzdrževanje in še eden pomembnejših faktorjev, ogrevanje na ta način je veliko cenejše od drugih rešitev.

Trg v tem času ponuja ogromno visoko tehnoloških rešitev, cene takih sistemov lahko stanejo tudi do 20.000 evrov. Brez dvoma so to sistemi, ki delujejo odlično. Kot investitor, pa se je vendar potrebno tudi vprašati o smiselnosti takšne investicije in kdaj se povrne.

Če primerjamo sisteme zemlja/voda in zrak/voda, vidimo, da je investicija zrak/voda za polovico manjša. Razlika v ceni ogrevanja skozi sezono pa ni polovico manjša in potem si lahko kar sami izračunate v kolikem času se vam bo povrnila razlika, če izberete dražjo-boljšo varianto zemlja/voda. V podjetju AMP so zagovorniki najnovejše in najboljše tehnologije vendar opozarjajo, da ta ni vedno smiselna ali upravičljiva. Podjetje AMP poleg najkvalitetnejših naprav znanih proizvajalcev nudi in zastopa tudi toplotne črpalke nižjega cenovnega razreda.

Omogočajo vam, da izberete toplotno črpalko, ki je zanesljiva vendar vsebuje starejšo tehniko znanih proizvajalcev kot so Mitsubishi, Panasonic ali Copeland za delček cene najnovejše tehnike. Takšna toplotna črpalke ima seveda za malenkost nižji izkoristek, vendar je potrebno poudariti, da so ostale dobre lastnosti toplotnih črpalk ohranjene.

V primeru da ste lastnik sončne elektrarne po sistemu neto meritve in proizvajate električno energijo za lastne potrebe, vam malenkost večja raba energije ni toliko pomembna, saj imate energijo praktično »zastonj«. Drugače povedano, dodaten solarni modul na strehi, za kolikor bi bila večja poraba električne energije, je bistveno cenejša odločitev od nakupa toplotne črpalke z najnovejšo tehnologijo.

V podjetju AMP prisluhnejo vašim željam, potrebam in zmožnostim in vam lahko ponudijo sistem, ki je za vas najbolj ustrezen.

Preverite njihovo ponudbo toplotnih črpalk in sončnih elektrarn.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.