Kakšna je najbolj učinkovita poletna nega kože?

Ženska sedi za mizo, pred sabo ima kozmetiko
Foto: on Mayarula

K upočasnjevanju prezgodnjega zunanjega staranja lahko veliko prispevamo sami, tako s pravočasno in pravilno nego kože ter pravilno zaščito pred škodljivimi vplivi UV-žarkov, kot tudi s pravilno prehrano in z zdravim načinom življenja.

Pred vsakim izpostavljanjem sončnim žarkom se moramo zaščititi s kremo za sončenje, ki jo nanesemo čez dnevno nego. Uporabljajte kreme za sončenje, ki zagotavljajo sončno zaščito (priporočam faktor 20), hkrati pa so bogate z vitamini in rastlinskimi izvlečki. Na sonce se je dobro odpraviti dovolj zgodaj, ko njegovi žarki še nimajo polne moči. Kljub uporabi sončne kreme pa velja, da se soncu med 11. in 16. uro čim bolj izogibamo. Kremo za sončenje nanašajte dovolj na debelo in nanos ponovite po vsakem skoku v vodo in brisanju z brisačo.

Nega kože je izjemno pomembna čez celo leto. Poleti, ko je izpostavljena soncu in visokim temperaturam, pa je zaradi izsušitve potrebno še bolj skrbeti zanjo. Izbrati moramo izdelke, ki koži vračajo vlago in spiti zadostno količino vode. Poleti pa nismo izpostavljeni le soncu, temveč tudi kloru in morski soli, ki našo kožo dodatno izsušita. Koža tako še hitreje izgublja vlago in naravno maščobo ter se pospešeno stara. Ker pa si vsi želimo, da bi bila naša koža čim dlje nepoškodovana in mladostna, moramo za njo lepo skrbeti. Nega naj bo premišljeno izbrana in seveda naravna.

Kako naj izgleda nega kože poleti

Zjutraj naj bo nega rutinska; kožo kot običajno očistimo in nanjo nanesemo kremo, ki jo uporabljamo vsako jutro. Poleti za vlaženje uporabljajte lahke vlažilne kreme. Če se vam zdi, da vaša koža potrebuje več kot vlažilno kremo, se seveda lahko odločite za bolj hranljivo kremo, ki bo kožo nahranila z maščobami in vitamini.

Poleti je dobro vključiti tudi kakšen vlažilni serum. Posebej v poletnem času koži ne sme manjkati vlage. Sonce, sol in klor sušijo povrhnjico, zato jo moramo razvajati z vlažilnimi serumi, kremicami in maskami, ki jih lahko pripravimo iz sadja sami doma. Sama seveda priporočam Mayarulino Vlažilno dnevno kremo in Mayarulin Cvetni vlažilni serum. Skupaj se nahajata v paketu MINI JUTRANJI RITUAL.

S hidratantnimi izdelki preprečimo izsušitev kože in s tem zagotovo tudi kakšno gubico. Nega našega obraza je najbolj pomembna, saj je koža na obrazu najbolj izpostavljena zunanjim vplivom. Čez dan je priporočljivo popiti zadostno količino vode in uživati osvežujoče sadje ter zelenjavo. Koža še posebej poleti potrebuje veliko vlage; hidratacija je namreč pomembna tako od zunaj kot od znotraj.

Vabim te, da pokukaš na spletno stran kozmetične linije Mayarula in spoznaš popolnoma naravno in učinkovito kozmetiko, ki ti pomaga izraziti svojo naravno lepoto. Sestavine kozmetične linije Mayarula so ujete v unikatne formulacije in resnično prijazne do okolja ter nanj nimajo neželenega učinka. Poleg tega bo tvoja koža nahranjena, navlažena, gladka, sijoča, voljna in zdravega videza, obenem pa se boš še bolje počutila.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.