Kako zmanjšati raven hrupa na delovnem mestu?

Zvočna izolacija v pisarni
Zvočna izolacija v pisarni

Delovna mesta so lahko glasna, o tem ni dvoma. Seveda pa lahko z zmanjšanjem hrupa poskrbimo, da se hrup na delovnem zmanjša in se s tem optimizira delovni proces. V nadaljevanju najdete 5 glavnih korakov za zmanjševanje hrupa na delovnem mestu.

Izberite pohištvo za zmanjšanje hrupa

Investirajte v pisarniško pohištvo, ki je zasnovano za zmanjšanje hrupa. Poiščite stole z oblazinjenjem in tkanino, ki absorbira zvok, ter mize in delovne postaje z vgrajenimi akustičnimi funkcijami. Pohištvo iz mehkih materialov lahko pomaga dušiti zvok.

Stressed frustrated young woman employee feeling pain unwell dizzy, tired of difficult office job, suffering from panic attack, hormone imbalance or having headache migraine massaging temples at work
Foto: fizkes iz iStock

Zvočna izolacija tal je pomembna

Trde talne površine, kot so ploščice ali trdi les, lahko povečajo raven hrupa, zato razmislite o dodajanju preprog. Ti materiali absorbirajo zvok in lahko znatno zmanjšajo vpliv korakov in premikanja stola v pisarni.

Ustvarite tiha območja na delovnem mestu

Ne ravno najbolj pogosta odločitev, a vseeno. Določite posebna območja kot tiha območja, kjer lahko zaposleni delajo brez motenj. Zagotovite, da so ti prostori opremljeni z udobnimi sedeži, slušalkami za dušenje hrupa in jasnimi znaki, ki kažejo, da se v teh prostorih pričakuje tišina.

Nastavite komunikacijske smernice

Vzpostavite jasne komunikacijske smernice za svojo pisarno. Spodbujajte zaposlene, naj uporabljajo digitalna sporočila ali e-pošto za nenujne pogovore in rezervirajte osebne razprave za sejne sobe ali določene prostore. To lahko pomaga zmanjšati splošno raven hrupa v odprtih pisarniških prostorih. Tudi ta korak ni vedno najboljši, je pa zato naslednji boljši oz. najboljši.

Akustični panel
Akustični panel

Uporabite akustične plošče in razdelilnike

Namestitev akustičnih plošč na stene in strope ter uporaba akustičnih delilnikov lahko pomaga absorbirati zvok in zmanjšati njegov odboj, kar zmanjša splošno raven hrupa. Te plošče so na voljo v različnih slogih in so lahko estetsko prijetne, hkrati pa služijo funkcionalnemu namenu.

Seveda imamo tudi končni nasvet. Pri kataloška-prodaja najdete raznoliko ponudbo akustičnih panelov, s katerimi boste zmanjšali raven hrupa na delovnem mestu ali pa kjer drugje. Skočite na njihovo spletno stran in uživajte v tišini, ki jo prinesejo njihovi izdelki.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

info@prosigma.si | Spletna stran

SEO urednik

Prejšnji članekOdvečni vlagi in plesni je dokončno odklenkalo
Naslednji članekRecept: torta Pralipone
Logotip
info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Žiga Kastelic
info@prosigma.si | Spletna stran

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.