Jelovica zgradila nov lesen vrtec

V občini Bovec je Jelovica zgradila nov lesen in energijsko varčen vrtec v Žagi. Lesen objekt, ki je izdelan po najvišjih standardih energijske učinkovitosti, je bil dokončan v manj kot 6 mesecih. Investicija je vredna dobrih 1,6 milijona evrov, od tega skoraj polovico financira sklad EU za regionalni razvoj. Za Jelovico je to že 11 javni objekt v zadnjih dveh letih.

Z gradnjo nizkoenergijskega lesenega vrtca v Bovcu družba Jelovica ponovno potrjuje, da pri gradnji velikih nizkoenergijskih nima prave konkurence. Objekt v skupni izmeri preko 1.500 kvadratnih metrov so do faze ključ v roke izvedli v manj kot 6 mesecih, saj je investitor želel hitro rešitev prostorske stiske. Prav način gradnje objekta v lesu je omogočil izjemno hitro postavitev in dokončanje objekta pred pogodbenim rokom. Lesena gradnja obenem zagotavlja veliko potresno varnost, ki je pomembna za gradnjo objektov na tem območju.

 

Lesen objekt, ki spada med tehnološko najsodobnejše javne objekte pri nas, je oblikovan v tipični bovški arhitekturi. Je visoko energijsko varčen, po svoji funkciji pa kombinira tako vrtec v pritličju, kot osnovno šolo v mansardi.

 

Za Jelovico, ki je v zadnjem času postavila številne večje in zahtevnejše objekte, kot so vrtci in večnamenska dvorana prvi dom za starejše pri nas, po Sloveniji, je objekt v Žaga nova pomembna referenca. Za investitorja, Občino Bovec pa je objekt velika pridobitev, saj objekt že služi svojemu namenu. V Posočju so zelo priljubljene individualne lesene montažne hiše Jelovica, ki jih je podjetje v zadnjih letih postavilo več kot 50.

V družbi z najdaljšo tradicijo izdelave lesenih montažnih objektov pri nas so povedali, da je odločitev investitorja za izdelavo lesenega vrtca in šole v Žagi pametna iz več vidikov: racionalna zaradi možnosti hitre uporabe, varčna zaradi izredno dobre energijske varčnosti objekta in nizkih stroškov uporabe ter tudi trajnostna odločitev zaradi uporabe lesa in naravnih materialov.

Predvsem pa je investicija odgovorna odločitev do otrok in drugih uporabnikov objekta, ker je bivanje v takem vrtcu in šoli, zdravo, varno, kvalitetno in predvsem prijetno v vseh letnih časih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.